MAGLA ODLOŽILA PRVI LET SA MORAVE: Odložen i svečani doček vodenim topovima, pogledajte kako je jutros bilo na aerodromu
Foto: RINA

putnici za beč moraće da se strpe

MAGLA ODLOŽILA PRVI LET SA MORAVE: Odložen i svečani doček vodenim topovima, pogledajte kako je jutros bilo na aerodromu

Društvo -

KRALJEVO - Poletanje prvog aviona sa aerodroma "Morava" kod Kraljeva, koji je trebalo da ka Beču krene u 7.55, odloženo je za dva sata zbog guste magle.

Avion je ka Beču trebalo da poleti tačno u 7.55, ali je zbog guste magle odložen za dva sata. Gusta magla na aerodromu "Morava" odložila poletanje prvog aviona.

1 / 6 Foto: RINA

Predviđeno je bilo i da ATR 72 kompanije "Er Srbija" na aerodromu "Morava" bude dočekan vodenim topovima, ali zbog vremenskih prilika se svečani doček odlaže.

Direktor "Aerodroma Srbije" Mihajlo Zdravković kaže da se očekuje da se nakon 8 sati pobošljaju vremenski uslovi. Na aerodromu kod Kraljeva vidljivost je smanjena na 200 metara.

foto: RINA

Kako javlja RINA, prvi putnici već su stigli u treću vazdušnu luku, po protokolu obavili sve kontrolne provere i čekaju da se ukrcaju u avion.

foto: RINA

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić, istakao je da je ovaj dan istorijski za sve građane vog dela Srbija i da je njihov višedecinjski san konačno ostvaren.

foto: RINA

"Nekad je od Kraljeva do Beograda trebalo putoviti više od tri sata, a sada nam do Beča treba smo sat i po vremena. Veliki značaj za Raški, Zlatiborski i Moravčki okrug i konačno će zapadna Srbije dobiti mesto koje joj pripada", naglasio je u izjaviza RINU, Terzić.

Svoju kartu među prvima čekirao je i gradonačelnik Čačka, Milun Todorović.

"Presrećan sam što konačno možemo da poletimo iz Šumadije.

foto: RINA

Sa otvaranjem ovog aerodroma i njegov rad dodadtno će oživeti opštine i gradove ovog kraja, i doprineti turističkom i privrednom razvoju. Očekujemo da će sledeće godine biti uvedeni i kargo letovi", kazao je Todorović.

(Kurir.rs/RTS/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track