KOLONE VOZILA NA ULAZU U SRBIJU: Počele praznične gužve graničnim prelazima, ČEKA SE SATIMA
Foto: printscreen

spremite se na čekanje

KOLONE VOZILA NA ULAZU U SRBIJU: Počele praznične gužve graničnim prelazima, ČEKA SE SATIMA

Društvo -

Pretpraznične gužve na putevima i granicama već su počele, prvi talas sa većim brojem vozila očekuje se na auto-putevima koji vode iz pravca Mađarske i Hrvatske, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije.

Trenutno je najduže zadržavanje na prelazu iz Mađarske u Srbiju, gde vozila čekaju i tri do četiri sata. AMSS podseća da je postignut dogovor između mađarskih i srpskih carinskih administracija o minimumu carinske kontrole kako bi vozila brže prolazila kada se na graničnom prelazu Horgoš-Reske broj putničkih vozila naglo poveća.

Trenutno je upravo na ulazu iz Mađarske u Srbiju najveća gužva i čeka se i do četiri sata na ulazak u Srbiju, dok u suprotnom smeru nema većih zadržavanja još uvek i čeka se oko 15 minuta.

foto: printscreen

Povremene talase pojačanog saobraćaja treba očekivati i na Kelebiji, a tada se mogu koristiti i oni manje frekventni prelazi sa Mađarskom, s tim što je njihovo radno vreme od 7 do 19 sati.

Sa Hrvatskom je prelaz Batrovci najopterećeniji, pa na kamerama AMSS-a sa ovog prelaza pokazuju da su gužve velike pa se da pretpostaviti da su zadržavanja višesatna. Zato je bolje da koristite alternativne pravce, jer su adržavanja uvek kraća na Šidu, Ljubi, Sotu ili Bačkoj Palanci. Na naplatnim stanicama nema zadržavanja, a nema dužih zadržavanja ni na putničkim terminalima na graničnim prelazima.

Kurir.rs/Tanjug

Fotoprintscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja