SMRTNOM KAZNOM ZAŠTITI DECU SRBIJE OD MANIJAKA: Malčanski berberin ne sme nikada da se ponovi!
Foto: Ap

Udruženje "Srbija moja otadžbina"

SMRTNOM KAZNOM ZAŠTITI DECU SRBIJE OD MANIJAKA: Malčanski berberin ne sme nikada da se ponovi!

Društvo -

Udruženje građana "Srbija moja otadžbina" apeluje da se što pre uvede smrtna kazna za silovatelje dece, navodeći da je to možda i jedini način da se maloletnici spase od manijaka.

- Otvoreno pitamo zašto je povratnik"Malčanski berberin", koji je već odgovarao za svoja zlodela nastavio po starom, da otima devojčice i siluje? Zašto država nije obezbedila kontrolu nad manijakom, da ne ponavlja zločin? Profesionalci u bezbednosnim službama, policiji, vojsci, znaju kako da zaštite građane. Daj Bože da Monika ostane živa - navodi se u saopštenju i dodaje.

"Da postoji smrtna kazna, za šta se zalaže Udruženje građana "Srbija moja otadžbina" do ovakvih situacija ne bi dolazilo, jer povratnik ne bi trebalo da robija, pa da ga puštaju da ponavlja zlodela i dokle tako. Šta sada, da manijaka hranimo i "tetošimo" u zatvoru do kraja života, umesto da se sa tim novcem pomogne siromašnima, ratnim veteranima i svima ostalima kojima je potrebno da žive dostojno u Srbiji", poručuje Veroljub Nedeljković, predsednik Udruženja "Srbija moja otadžbina".

foto: Kurir

Odgovorni su zakazali na ovom slučaju, što dokazuje i potraga za dvanaestogodišnjom Monikom Karimanović iz Suvog Dola i njenim otmičarem iz Malče ,poznatijem kao "Malčanski berberin". Udruženje Srbija moja otadžbina smatra da vlast ima sve poluge da spreči da se roditelji i deca plaše okruženja, gde su neretko nezaštićeni od kriminala, raznih manijaka i narko dilera.

foto: Kurir

- Dok se svi ulaguju principima Evropske unije i teorijski pričaju o ljudskim pravima, mi smatramo da će smrtna kazna koju ćemo vratiti dovesti do reda i da će bezbednost u Srbiji biti na najvišem nivou. Reč je o socijalnoj pravdi: država bi trebalo da eliminiše kriminal i zaštiti društvo, u cilju očuvanja opšteg dobra i društvenog poretka. Najgori kriminalaci, izdajnici, silovatelji i ubice trebalo bi prisilno ukloniti iz društva - pogubljenjem - nakon redovnog sudskog postupka i iscrpljenih žalbi. Ko je taj ko sme da se iživljava monstruozno nad decom i nemoćnima nekažnjeno i kakva je to vladavina prava koja dozvoljava kriminal opravdavajući ga ugrožavanjem ljudskih prava. Pitajte vi porodice silovanih i ubijenih ko štiti njihova ljudska prava i šta oni misle kada silovatelj ili ubica nije adekvatno kažnjen? Kriminal se pobeđuje smrtnom kaznom. Sigurni smo da većina ljudi smatra isto, ali se ne izjašnjavaju da ih ne bi proglasili da krše ljudska prava po modernim evropskim zakonima.

Mi iz "Srbija moja otabina" nećemo više ovo da trpimo, da nam deca i pošteni građani budu izloženi kriminalu i zato smo i osnovali ovo udruženje, koji broji sve veći broj članova. Spasićemo Srbiju, svoju otadžbinu jer imamo samo nju, navodi se u saopštenju Udruženja građana "Srbija moja otadžbina".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track