Najnovije vesti

NOVI DETALJI MISTERIOZNOG NESTANKA SRPKINJE U KANADI: Pošla po lekove u grad i od tada joj se gubi svaki trag!
Foto: Royal Canadian Mounted Police in Alberta

potraga traje već sedam dana

NOVI DETALJI MISTERIOZNOG NESTANKA SRPKINJE U KANADI: Pošla po lekove u grad i od tada joj se gubi svaki trag!

Društvo

Slađana Petrović (60) nestala je iz Jelounajfa u Kanadi pre više od nedelju dana, a njeni prijatelji postaju sve više zabrinuti sa svakim danom.

Prema podacima policije, Slađana Petrović je poslednji put viđena u centru Jelounajfa 26. decembra. Smatra se da je nestala sledećeg dana nakon što se nije pojavila u "Vojci spasa" u Jelounajfu da bi dobila lekove koje je koristila za lečenje depresije.

- Ovo me toliko iznenađuje da je samo nestala, pre toliko dana - rekla je Lidija Trailović, Slađanina bliska prijateljica, pa dodala: "Samo se nadam da je negde živa."

Trailović i Petrović bile su bliske drugarice 12 godina, a obe su u Kanadu došle iz Srbije. Slađana se borila sa mentalnom bolešću, ali Lidija i drugi koji je poznaju, rekli su da je u poslednje vreme bila vesela i optimistična.

- Ovo je vrlo čudno, kako ona može nestati ovako - rekla je Lidija: "Mnogo mi je stvari prošlo kroz glavu. Ne znam, možda ju je neko prevario i oteo ili nešto slično, ali ne bi išla ni sa kim, koga nije poznavala“.

LIdija je rekla da njena prijateljica ne koristi mobilni telefon, ali da zna brojeve svojih bliskih prijatelja, pa napomenula da se niko od njih nije čuo sa njom. Kraljevska kanadska konjička policija i dalje traži pomoć javnosti oko pronalaženja Slađane. U četvrtak se prijateljica, Val Braden, vozila po gradu postavljajući plakate u nadi da će neko videti ko ima informacije.

- Trebalo je da se vidimo na kafi 27, posle podne - rekla je Val: "Kad se nije pojavila, pokušala sam da je nazovem i nije bila kod kuće. Ponekad bi zaboravila na vreme ili dan, tako da se tada nisam previše brinula."

Val je i dalje pokušavala da je zove tokom dana i večeri, ali nije bilo odgovora. Ona je rekla da je u subotu ujutru zvala policiju i prijavila Slađanin nestanak, padodala da je moguće da Božić može biti težak period za mnoge ljude, ali, kako kaže, Slađana je bila veoma vedra i činila se dobro.

- Pokušali smo da se setimo svih mesta na koja je mogla da ode, koje je sve ljude mogla da poseti, područja na kojima je mogla da bude. Znam da je policija takođe proverila. Mi postavljamo plakate nadajući se da će ljudi videti i prepoznati je negde - napomenula je Val.

Kurir.rs/CBS news

Foto Facebook

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...