ŽENA PRED SUDOM TEŠKO OPTUŽILA JUTKU: Jeličić mi zavlačio ruku ispod suknje!
Foto: Nemanja Nikolić

Sramno

ŽENA PRED SUDOM TEŠKO OPTUŽILA JUTKU: Jeličić mi zavlačio ruku ispod suknje!

Društvo -

Užas: Snežana Bojić do detalja ispričala kakvo je uznemiravanje pretrpela od bivšeg čelnika Brusa

Suđenje bivšem predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki zbog seksualnog uznemiravanja njegove nekadašnje sekretarice Marije Lukić nastavljeno je juče u Osnovnom sudu u Kruševcu, a svedok Snežana Bojić takođe je iznela teške optužbe na njegov račun!

Bojićeva je pred sudom ispričala da je Jeličić i nju seksualno uznemiravao. U trenutku kada je rekla da joj je Jeličić gurnuo ruku pod suknju, Jutkin advokat je skočio i rekao da „to što priča nema veze sa slučajem Marije Lukić“.

Podrška... Marija  Lukić ispred suda
Podrška... Marija Lukić ispred sudafoto: Nemanja Nikolić

Sudija je dozvolio nastavak ispitivanja, međutim, Jeličićev advokat Zoran Golubović zatražio je njegovo izuzeće. Kada je sud to odbio, odbrana je zatražila izuzeće i predsednika suda, na šta je reagovao Borivoje Borović, advokat Marije Lukić. - Ovo je opstrukcija slučaja i ne dešava se prvi put - kazao je Borović.

Jeličićeva advokatica Irena Đorđević zatražila je psihijatrijsko veštačenje svedoka Snežane Bojić, na šta se Borović uključio i rekao da je on tražio da se neuropsihijatrijski veštači Jeličić „zbog svojih seksualnih devijacija“.

Jeličić se na to uključio i dobacio sa svog mesta: - Sram te bilo, mene poštuje 80 posto ljudi!

Snežana Bojić je pred sudom ispričala i da joj je Jeličić, preko njenog oca, pomogao da se zaposli u biblioteci u Brusu i da je ona samo jednom bila kod njega u kancelariji, kada je imala razgovor za posao, a da je on više puta dolazio kod nje u biblioteku.

Ona je navela i da joj je Jeličić više puta slao poruke u kojima je pisalo „kiss“ (poljubac), za koje je rekla da smatra da su neprimerene da ih Jeličić šalje jednoj devojci.

Podsetimo, osim Marije Lukić, Jeličića je za polno uznemiravanje prijavilo još šest žena, ali su neke u međuvremenu odustale od toga, a za neke je tužilac procenio da nema dovoljno dokaza. Snežana Bojić je prva koja je posle Marije Lukić javno progovorila o strahotama kroz koje je prošla.

Daniela Vukajlović i Bojana Miletić Marinković juče nisu svedočile. Kako saznajemo, jedna je dostavila medicinsku dokumentaciju, druga zbog promene adrese nije dobila poziv.

Inače, glavni pretres zakazan je za 21. februar, kada se očekuje ispitivanje još nekoliko svedoka, a završna reč za 6. mart.

Cirkus

JUTKA KRENUO U ŽENSKI TOALET

Tokom pauze Jeličić je otišao do toaleta, ali je, iako je pre toga bio u toaletu i znao gde je muški, krenuo u ženski. Redar suda, kad je to video, odmah je krenuo za njim. Advokat Borivoje Borović je na to dobacio: „Njemu to nije strano“.

Andreja Bojić, otac svedoka Snežane Bojić

PROGUTAO BIH JUTKU, DETE JE HTELO DA SE UBIJE ZBOG NJEGA!

foto: Privatna Arhiva

Sud je, inače, odbio zahtev da se kao svedok ispita i Snežanin otac Andreja Bojić, koji je za Kurir ispričao da su i njegova ćerka i on teško podneli suđenje. - Mojoj Sneži je teško, sve je to teško podnela, vratila su joj se sećanja. Ja sam hteo da svedočim, da pogledam Jutku u oči, ali, eto, nisam imao prilike. Kad smo bili u hodniku suda, gledao sam ga, hteo sam da mu uhvatim pogled, da me pogleda u oči, ali samo je obarao pogled. Progutao bih ga da mogu - kaže Bojić za Kurir. On dodaje da neće odustati dok ne istera pravdu: - Dete mi se noću budilo i ponavljalo: „Tata, nisam kurvica, hoću da se ubijem.“

Napravio skandal

ŠEŠELJ: STAŠA, KAKO SI RUŽNA!

foto: Nemanja Nikolić

Predsednik SRS Vojislav Šešelj, koji je juče došao u Kruševac da podrži Jeličića, otkrio je da je zvao Jutku da se učlani u njegovu partiju. Šešelj nije propustio da napravi incident. On je, naime, po dolasku na suđenje vređao Stašu Žujović iz organizacije Žene u crnom, kojoj je rekao: „Staša, kako si ružna“.

ZRELO ZA ISTRAGU: ODMAHPROVERITI KUPOVINU NEKRETNINE NA VRAČARU

Advokat Ninić: Nadležni da ispitaju odakle Jutki stan

foto: Damir Dervišagić

Nakon otkrića Kurira da je Milutin Jeličić Jutka, bivši predsednik opštine Brus, ponovo sakrio imovinu od Agencije za borbu protiv korupcije kupovinom stana u Beogradu, iako je za skrivanje imovine već pravosnažno osuđen u oktobru 2019, advokat Ivan Ninić iz Centra za vladavinu prava apeluje da nadležni moraju da se pozabave Jutkinim finansijskim tokovima! - Agencija za borbu protiv korupcije i Poreska uprava treba da rekonstruišu njegova primanja, da ukrste koliko on zarađuje, a koja je vrednost njegove imovine. Jeličić od svoje plate nije mogao da stekne svoju imovinu - podvlači Ninić.

Podsetimo, kako je Kurir u utorak otkrio, Jeličić je sakrio od Agencije stan od 65 kvadrata na Vračaru u Beogradu, čija se vrednost procenjuje na oko 140.000 evra. Kako je bivši čelnik Brusa osuđen uslovno na osam meseci zatvora, s rokom provere od dve godine, to znači da je prekršio uslovnu i da bi ovaj put mogao da snosi teže posledice.

Kurir.rs/ Katarina Blagović Foto: Nemanja Nikolić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track