POSEBNA SPASILAČKA JEDINICA: Ukazati građanima kako da reaguju u vanrednim situacijama
Foto: Kurir

Tribina: "Značaj i ciljevi jedinice u spasilaštvu"

POSEBNA SPASILAČKA JEDINICA: Ukazati građanima kako da reaguju u vanrednim situacijama

Društvo -

Posebna spasilačka jedinica (PSJ) organizovala je tribinu sa temom "Značaj i ciljevi jedinice u spasilaštvu". Posle kratkog uvodnog filma koji je prikazao delove vežbi i akcija koje je jedinica sprovodila, prisutnima se obratio načelnik jedinice Dalibor Perović i upoznao ih sa osnovnim ciljevima jedinice i sa obukama koje se vrše u cilju spasavanja ugroženih od elementarnih nepogoda i raznih vanrednih situacija.

Govorio je i o važnosti fizičke spremnosti spasioca kako bi bili spremni za izvršenje svakog zadatka. Nakon njega izlaganje na temu "Značaj poznavanja ronjenja u spasilaštvu" izneo je Miodrag Lakić, predsednik ronilackog kluba "Srpska Žandarmerija" i instruktor ronjenja.

foto: Kurir

O rukovanju plovilima u službi spasavanja i poznavanju signalizacije govorio je kapetan, profesor Pero Puhalović. Na temu značaja pravovremene informisanosti u cilju sprečavanja nastanka katastrofa, kao i o važnosti saradnje civilnog sektora sa svim službama bezbednosti u vanrednim situacijama govorio je predsednik Centra za istrage i bezbednost - DBA, Stevan Đokić.

foto: Kurir

Na kraju se prisutnima obratila Sandra Lazić, Viša strukovna sestra i govorila na temu poznavanja prve pomoći pri spasavanju života pri prvom kontaktu sa povređenima. Tribina je održana u prostorijama Centra za bezbednost i istrage DBA u Beogradu. Pored pomenutih predavača tribinu je pratilo 45 ucesnika. Sa skupa je poručeno da je ovakve tribine potrebno održavati kako bi se građanima ukazalo na to kako da reaguju u vanrednim situacijama kako bi spasili prvenstveno sebe a zatim pomogli i drugima.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track