ONI SU IM LAKA META! Igor Jurić otkrio profil pedofila do kog su došli: BOGATI imaju perfidnije načine da vrebaju žrtve
Foto: RTS printscreen

ima dosta dojava

ONI SU IM LAKA META! Igor Jurić otkrio profil pedofila do kog su došli: BOGATI imaju perfidnije načine da vrebaju žrtve

Društvo -

Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić", kaže da se danas pedofil ne može prepoznati, ali da oni koji su bogati i obrazovani na perfidnije načine dolaze do žrtava. Očekuje da uhapšeni modni kreator iz Novog Sada bude pravosnažno osuđen, jer, kako navodi, protiv njega postoje čvrsti dokazi.

Modni kreator, fotograf i di-džej iz Novog Sada S. Š, koji je uhapšen zbog sumnje da je seksualno uznemiravao maloletnike, prvi je od nekoliko sumnjivih osoba o kojima već nedeljama govori osnivač Fondacije "Tijana Jurić".

Za tog čoveka su postojala određena saznanja, kaže Jurić i navodi je znao da se protiv S. Š. već duže vreme vodi istraga.

"Kada pričamo o ovom čoveku, ne sumnjam da će biti pravosnažno osuđen", ističe Jurić.

Napominje da protiv njega postoje čvrsti dokazi, i da je uhapšen uz pomoć svedoka.

Jurić naglašava da želi da animira ljude da se uključe, ako imaju saznanja i ako su svedoci takvim delima.

"Danas se pedofil ne može prepoznati"

Što se tiče ostalih na koje se sumnja, kaže da su uglavnom istih godina i da su sličnog profila.

Međutim, ističe da se danas pedofil ne može prepoznati.

"Ne postoji profil koji može da vam opiše jednog takvog čoveka. Mogu da budu i skromnog socijalnog statusa, mogu da budu izuzetno bogati. Oni koji su bogati i obrazovaniji, na perfidnije načine dolaze do samih žrtava i mnogo bolje manipulišu žrtvama. To su uglavnom žrtve iz socijalno nesređenih porodica. Zato su laka meta", objašnjava Jurić.

Kada je reč o ulozi Fondacije, ističe da im se mnogo dece, ali i odraslih obraća sa svojim lošim iskustvima, a da ranije nisu nikome rekli kroz šta su se prošli.

"Mislim da je tu naša glavna uloga. Da možemo da razgovaramo sa žrtvama, da dolazimo do određenih saznanja i što je najvažnije da ohrabrimo žrtve da o tome progovore", zaključuje Jurić.

Kurir.rs/RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja