POSLEDNJI POZDRAV: Ispraćaj za kremaciju Dragoljubu Žarkoviću danas na Novom groblju
Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

u 14 sati

POSLEDNJI POZDRAV: Ispraćaj za kremaciju Dragoljubu Žarkoviću danas na Novom groblju

Društvo -

BEOGRAD - Istaknuti novinar i urednik nedeljnika "Vreme" Dragoljub Žarković, koji je umro u sredu posle kraće i teške bolesti, biće ispraćen danas na Novom groblju u 14 sati.

Na jučerašnjoj komemoraciji njegove kolege i saradnici istakli su da je njegovim odlaskom novinarska profesija izgubila najboljeg učitelja i "svetionik koji je pokazivao šta je najbolje novinarstvo".

1 / 4 Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Urednik "Vremena" Filip Švarm naglasio je da je odlazak Žarkovića nenadoknadiv gubitak.

"Koliko god da se trudimo da nastavimo ono što nas je naučio, da gradimo na temeljima koje je postavio, nikada bez njega neće biti isto", kazao je Švarm.

Žarković (1951) osnivač je "Vremena" i njegov glavni urednik od 1991. godine, a pre toga bio je novinar i urednik u novinskim kućama "Politika" (1974-1987) i "Borba" (1987-1990).

foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Bio je radijski komentator "Slobodne Evrope"(1993-1998), sarađivao je sa WDR (Nemački narodni radio) i povremeno pisao za čitav niz listova u Evropi, među kojima su i italijanska "Republika", austrijski "Standard".

foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Bio je autor više televizijskih emisija i projekata, kao i stalni kolumnista dnevnog lista "Politika" i predavač na Fakultetu političkih nauka gde je bio i član Saveta fakulteta.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track