JUTKA JE TRAŽIO DA MU DOVODIM DEVOJČICE U HOTEL: Šokantno svedočenje vlasnika kafane u Brusu o perverzijama Jeličića!
Foto: Nemanja Nikolić, Privatna Arhiva

rani radovi

JUTKA JE TRAŽIO DA MU DOVODIM DEVOJČICE U HOTEL: Šokantno svedočenje vlasnika kafane u Brusu o perverzijama Jeličića!

Društvo -

Ugostitelj Dragan Vidojević svojevremeno je dao izjavu u policiji da Jeličić traži da mu se nameštaju maloletnice od 15-16 godina, ali i da drugim muškarcima nabacuje decu

Dragan Vidojević, ugostitelj iz Brusa, prijavio je policiji 2003. da je Milutin Jeličić Jutka, tada predsednik opštine Brus, tražio od njega da mu dovede maloletnu devojčicu u hotel!

U službenoj policijskoj belešci od 23. jula 2003, koju je Borivoje Borović, advokat Marije Lukić, koja je tužila Jeličića za seksualno uznemiravanje, dostavio sudu, Vidojević tvrdi ne samo da se Jutka viđao s maloletnicama već i da je drugim muškarcima nameštao maloletne devojčice.

foto: Privatna Arhiva

Vidojević u razgovoru za Kurir kaže da ostaje pri svemu što je rekao u policiji pre 17 godina, te da je odbijanje da Jutki namešta devojčice od 15 godina platio zatvaranjem biznisa.

- Jutka je sedeo u mom restoranu, pozvao me da izađem, što sam i učinio. Nudio mi je 500 maraka da sredim i izvedem u hotel „Zvezda“ maloletno žensko lice po imenu Ana, koja se tada nalazila kod mene u lokalu, kojoj ne znam prezime, a poznato mi je da je ista kasnije nestajala - stoji u izjavi Vidojevića koju je dao u policiji, kao i:

SLAVIO ĐINĐIĆEVO UBISTVO

foto: EPA/STRINGER

Vidojević je policiji te 2003. ispričao i da se Jeličić druži s pripadnicima zemunskog klana na Kopaoniku.

- Kada je ubijen premijer Đinđić, u Brusu se pio viski i slavilo se, o čemu želim da se izjasnim kod OSL-a MUP-a u Beogradu - navodi se u belešci.

- Pre izvesnog vremena, a možda godinu-dve, sedeo sam u kafiću „A klub“ u Brusu i video sam kada je naspram kafića Jutka zaustavio vozilo, iz istog je izašla maloletna mlađa Gocetova ćerka iz Tršanovaca i maloletna Slađa iz Graševaca, kojoj ne znam prezime. Kada je izašla iz vozila, Gocetova ćerka je otišla do trafike, a potom je došla u kafić kod Mančeta. Od Mančeta je tražila da joj rasitni 100 maraka na dve novčanice od po 50 maraka. Jednu novčanicu od 50 maraka je dala Slađi, a jednu je zadržala za sebe.

Tada sam ja rekao Gocetovoj ćerki: „Bio je dobar provod danas“, na šta je ona odgovorila: „Bio je odličan provod, Jutka je galantan čovek i dobro plaća.“ Poznato mi je da je Milutin Jeličić Jutka odvodio na Kopaonik maloletnice iz Brusa.

Suđenje odloženo JUTKA SE NIJE POJAVIO

Suđenje Marije Lukić i Milutina Jeličića Jutke prekinuto je juče jer su Jeličićevi advokati tražili izuzeće postupajućeg sudije, predsednika Osnovnog i Višeg suda u Kruševcu, kao i Apelacionog suda u Kragujevcu. Jeličić se nije pojavio na suđenju, a nedolazak je pravdao bolešću. Borović je postupke Jeličićevog advokatskog tima okarakterisao kao novu opstrukciju. Svima u postupku dostavljen je nalaz veštačenja Jeličićevog telefona - ustanovljeno je da sa tog telefona jesu slate poruke Mariji Lukić.

Navodi se i da je Jutka devojčice nabacivao drugima. Vidojević za Kurir kaže da ostaje pri svemu što je ispričao.

- Jutka je tražio da mu Anu, ćerku mog prijatelja, odvedem u hotel, na šta sam mu rekao da ja nisam makro. Gledao sam kako devojčicama od 15-16 godina daje pare. Neću o imenima, većina je sada udata. Ceo Brus zna da je odlazio sa devojčicama.

Jeličić juče nije odgovarao na naše pozive.

(Kurir.rs / Katarina Blagović / Foto: Privatna Arhiva, Nemanja Nikolić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track