Najnovije vesti

AMBICIOZNI PLANOVI AERODROMA MORAVA: Uvode linije za Beč i Solun, a sprema se za teretni saobraćaj!
Foto: RINA

od 31. marta

AMBICIOZNI PLANOVI AERODROMA MORAVA: Uvode linije za Beč i Solun, a sprema se za teretni saobraćaj!

Društvo

KRAGUJEVAC - Aerodrom "Morava" koji se nalazi između Čačka, Kragujevca i Kraljeva, 31. marta, kada počinje letnji red letenja, imaće i treću liniju za Beč i tri linije za Solun, rekao je danas direktor Dragan Bugarinović.

On je novinarima u Kragujevcu rekao da je u planu uvodjenje kargo saobraćaja kroz dve godine, zbog čega se planira izgradnja nove piste, dužine od bar 3,5 kilometra i širine 60 metara, tako da može da prihvati i najveće teretne avione.

U Regionalnoj privrednoj komori Kragujevca danas je predstavljen potencijalni značaj aerodroma "Morava" za privrednike Šumadije i Pomoravlja, posebno za izvoznike.

Aerodromu "Morava" "gravitira" 25.000 privrednih društava i 90.000 preduzetnika sa teritorije centralne Srbije, rekao je novinarima predsednik RPK u Kragujevcu Predrag Lučić.

On je rekao da je taj aerodrom udaljen svega 39 kilometara od Kragujevca, koji postoji od, prošle godine, već doprineo povećanju investicione atraktivnosti u Šumadiji i Pomoravlju, te i u Kragujevcu.

Lučić je rekao da je 2019. godine privreda Centralne Srbije imala spoljnotrgovinski suficit od 600 miliona evra, a privreda Šumadijskog upravnog okruga 372 miliona evra što je bio najveći spoljnotrgovinski suficit nekog regiona u Srbiji.

Kurir.rs/Beta

Foto RINA

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...