ZAUSTAVIMO BACANJE OTROVA NA PSE! Protestni skup ljubitelja životinja u subotu od 10 sati na Kalemegdanu!
Foto: Zorana Jevtic

miran protest

ZAUSTAVIMO BACANJE OTROVA NA PSE! Protestni skup ljubitelja životinja u subotu od 10 sati na Kalemegdanu!

Beograd -

Povodom uznemirujućih i zastrašujućih vesti o trovanju pasa na Kalemegdanu, vlasnici pasa, sugrađani Starog Grada, ali i svi oni kojima je najpoznatiji park prestonice mesto gde rado šetaju i provode vreme sa svojom decom i ljubimcima, zakazali su miran protestni skup za subotu, 14 marta od 10-12h na ulazu u Kalemegdan iz Knez Mihailove ulice.

Razlog za okupljanje jeste skretanje pažnje nadležnim institucijama na ugroženost ljudi i životinja, kao i sve učestalija pojava trovanja vlasničkih pasa na Kalemegdanu i ostalim gradskim parkovima, a u cilju podizanja sveopšte brige za okolinu i podizanje svesti građana.

Podsetimo, prošlog vikenda uginulo je osam pasa na Kalemegdanu. Na sudskoj veterini Veterinarskog fakulteta završena obdukcija tela pasa koji su doneti nakon uginuća, a koja je pokazala da životinje imaju iste promene na jetri i drugim organima, te da je nalazom jasno utvrđeno da je u pitanju trovanje.

Grad Beograd je uzorke organa pasa u utorak poslao na toksikološko-hemijsku analizu na Vojnomedicinsku akademiju, koja će utvrditi kojim hemijskom supstancom su otrovani.

Protestni skup se, između ostalog, organizuje kako bi se dobila i zvanična potvrda nadležnih institucija da je park bezbedan za posetioce, ali i ljubimce, da se ukaže na problem nedovoljnog obezbeđenja i da se vidi koje mere predostrožnosti će Kalemegdan da preduzme u cilju bezbednosti njegovih posetilaca.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track