PACIJENT IZ KIKINDE U TEŠKOM STANJU: Mislio da ima napad kamena u bubregu, a dobio koronu!
Foto: Marina Lopičić

pod nadzorom U KC VOJVODINE

PACIJENT IZ KIKINDE U TEŠKOM STANJU: Mislio da ima napad kamena u bubregu, a dobio koronu!

Društvo -

On je primljen na Infektivnu kliniku KCV u Novom Sadu u noći između ponedeljka i utorka, a nedavno je, kako saznajemo, boravio u Italiji sa sinom, koji je tamo u više navrata išao na lečenje

Muškarac iz Kikinde, koji je smešten u KC Vojvodine, trenutno je u najtežem zdravstvenom stanju od svih 12 zaraženih koronom, saznaje Kurir.

On je primljen na Infektivnu kliniku KCV u Novom Sadu u noći između ponedeljka i utorka, a nedavno je, kako saznajemo, njegov sin boravio u Italiji na lečenju.

On navodno nije ni znao da je zaražen koronavirusom i lekarima se obratio zbog napada kamena u bubregu. Još 2. marta dobio je temperaturu od 38,4 stepena, ali tome nije pridavao značaj. Fotografiju toplomera na kome se vidi povišena temperatura podelio je i na Fejsbuku.

Međutim, niko od njegovih prijatelja nije smatrao da je reč o koroni i nije pridavao posebnog značaja kada su se šalili da ima koronu. „Jedi beli luk“, „Koristi rakiju spolja i unutra“, samo su neki od komentara ispod objavljene slike s toplomerom.

foto: Facebook

Inače, on je 5. marta rano ujutru imao napad kamena u bubregu, zbog čega se i obratio Hitnoj službi u Kikindi. Dobio je lek protiv bolova i upućen je u Opštu bolnicu u Kikindi, gde je, kako je naveo na Fejsbuku, čekao više od tri sata. On je u ponedeljak, 9. marta, isto zbog kamena u bubregu smešten na Hirurško odeljenje Opšte bolnice u Kikindi.

Kada se zbog njegovog zdravstvenog stanja posumnjalo na koronu, premešten je na infektivno odeljenje i transportovan u KCV.

- On je u teškom opštem stanju, hemodinamski je stabilan i nalazi se na mehaničkoj ventilaciji uz intenzivni 24-časovni monitoring - saopšteno je iz KCV, gde je i prvi pacijent zaražen koronom, a čije je stanje stabilno.

Kurir.rs/ ekipa Kurir Foto: Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track