SKANDALOZAN SNIMAK KOJI JE ZGROZIO SRBIJU: Devojka snimala odnos sa psom, pa sve objavila na Instagramu ŠOK
Foto: Profimedia

neophodno pod hitno reagovati

SKANDALOZAN SNIMAK KOJI JE ZGROZIO SRBIJU: Devojka snimala odnos sa psom, pa sve objavila na Instagramu ŠOK

Društvo -

Devojka iz jednog grada u unutrašnjosti Srbije (identitet poznat redakciji jednog lista) zlostavljala je psa tako što ga je prinudila da je seksualno zadovolji.

Sve je to snimila i objavila na Instagramu. Na skandaloznom snimku do kojeg je došao Pokret "Levijatan" jasno se vidi kako devojka mami psa dalmatinca na oralni seks, a zatim sve to snima telefonom. Ona se tokom bizarnog čina dopisivala sa drugom osobom koja joj je davala uputstva kako da ovo sprovede u delo.

Na osnovu ovog šokantnog snimka "Levijatan" je podneo krivičnu prijavu protiv devojke. Stručnjaci smatraju da je pored zakonskih sankcija ovoj devojci sasvim sigurno neophodno i ozbiljno lečenje.

Direktor "Levijatana“ Pavle Bihali kaže da je zgrožen snimkom i da je neophodno da se ovakve stvari strogo zakonski kažnjavaju.

- Ovo je drugi slučaj zoofilije koji otkrivamo, a koji zakon ne zna da kvalifikuje i ne vidi kao zlostavljanje. Skandalozno je da se ovakve devijantne stvari ne kažnjavaju, jer se pravi prostor za još monstruoznija zlostavljanja životinja. Treba da krivični zakonik definiše šta je zlostavljanje životinja, a šta nije - podvlači Bihali.

Advokatica "Levijatana" Aleksandra Ilić kaže da su oni svaki put reagovali na ovakve slučajeve, ali da njihove prijave ne prerastaju u postupke pred sudom jer u zakonu, nažalost, nema jasne definicije da se ovakvo ponašanje smatra zlostavljanjem.

- Pravni tim Pokreta "Levijatan" već je podnosio krivične prijave nadležnim osnovnim javnim tužilaštvima za ovakve oblike ponašanja, smatrajući ih krivičnim delom iz člana 269 KZ RS. Problem je što ni u Krivičnom zakoniku, a ni u Zakonu o dobrobiti životinja nema jasne definicije da se ovakvo ponašanje smatra zlostavljanjem, pa krivične prijave ne prerastaju u postupke pred sudom - objašnjava Ilićeva, koja apeluje na državu da što pre izmeni zakonske odredbe.

Stručnjaci kažu da je zoofilija, koja se vidi na snimku, veoma ozbiljan seksualni poremećaj. Psihijatar Jovan Marić smatra da je u slučaju ove devojke neophodno pod hitno reagovati.

- Verujem da je ova devojka snimak okačila zbog toga što je želela da dobije svojih "pet minuta slave", ali je to učinila na najšokantniji mogući način. Tinejdžeri se takmiče ko će da smisli goru i bizarniju stvar, a sve to kako bi prikupili što veći broj lajkova. Ipak, ako je zaista u pitanju zoofilija, lečenje je jako komplikovano i krećemo od analiziranja odnosa sa roditeljem suprotnog pola, jer je to čest uzrok za ovakva devijantna ponašanja. Zoofiličari su češće muškarci nego žene, a svima je zajedničko to što oni ne misle da su bolesni i da im je potrebna pomoć. Kada i zakažu lečenje, to rade ne da bi pokušali da se izleče, već kako bi dobili odgovore na bizarna pitanja koja ih muče - kaže Marić i objašnjava da je seks sa životinjama višestruko opasna pojava:

- Pored psihološkog aspekta, problematičan je i higijenski i medicinski, jer je seks sa životinjom uzrok velikog broja zaraznih bolesti - kaže ovaj stručnjak.

Da podsetimo, krajem februara prošle godine u Srbiji je zabeležn slučaj kada je šesnaestogodišnja devojčica iz jednog grada u Srbiji snimala seks sa svojim psom i to objavila na svom Instagram profilu.

(Kurir.rs/Informer, D.K., A.C.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track