VLADA POTVRDILA SAZNANJA KURIRA: Letovi ka Srbiji od 12 časova obustavljeni!
Foto: Stefan Jokić

VLADA POTVRDILA SAZNANJA KURIRA: Letovi ka Srbiji od 12 časova obustavljeni!

Društvo -

Odlukom Vlade, međunarodni putnički avio saobraćaj sa aerodroma Nikola Tesla u Beogradu, obustavlja se do daljnjeg. Odluka stupa na snagu danas u podne i svi avioni koji do tada budu poleteli sa polaznih destinacija, moći će bezbedno da slete na beogradski aerodrom. Za sve putnike koji slete obavezujuće su mere samoizolacije i njihovo eventualno kršenje biće strogo kontrolisano i kažnjeno u skladu sa zakonom, stoji u saopštenju Vlade.

"Doneta je odluka da se zatvaranje šaltera javnih službi ne odnosi na Poresku upravu, Upravu carina i Upravu za trezor, s obzirom na to da bi njihovo zatvaranje narušilo nesmetano funkcionisanje države, pogotovo u periodu vandrednog stanja" - dodaje se.

"Sve mere i odluke Vlade donete u prethodnom periodu, kao i one koje će biti donete u danima koji slede, imaju za cilj isključivo zaštitu života i zdravlja svih građana Republike Srbije. Vlada Republike Srbije apeluje još jednom na sve građane, a posebno na naše najstarije sugrađane, da u potpunosti poštuju sva uputstva Vlade u cilju očuvanja njihovog zdravlja" - zaključuju iz vlade.

Obustava aviosaobraćaja ne obuhvata sedam vrsta letova

Međunarodni komercijalni letovi sa Aerodroma "Nikola Tesla" privremeno su obustavljeni merama vanrednog stanja a ova zabrana se neće primenjivati na sedam vrsta letova, navodi se u Uredbi o dopuni Uredbe o merama za vreme vanrednog stanja koja je objavljenja u Službenom glasniku. Zabrana se ne odnosi na prevoz robe i pošte, letove traganja i spašavanja, kao i one koji se obavljaju u humanitarne svrhe. Takođe izuzeci od zabrane su letovi hitnog medicinskog prevoza, tehničkog sletanja i pozicioniranja vazduhoplova upisanih u Registar vazduhoplova Srbije, sletanja u slučaju nužde i na državne vazduhoplove i letove posebne namene.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track