SRAMOTNA ODLUKA KOMPANIJE GEOKS: Majke kojima nema ko da čuva decu šalju na NEPLAĆENO!
Foto: Shutterstock, Printscreen

NEVIĐENO

SRAMOTNA ODLUKA KOMPANIJE GEOKS: Majke kojima nema ko da čuva decu šalju na NEPLAĆENO!

Društvo -

Bruka: Dok nadležni pozivaju na solidarnost, fabrika za proizvodnju obuće „Tehnik development“ iz Vranja, u vlasništvu Italijana, ostavlja bez ikakvih primanja roditelje koji nemaju rešenje za svoje mališane

Fabrika za proizvodnju obuće „Tehnik development“ iz Vranja, koja je u vlasništv italijanske firme „Geoks“, donela je, usred vanrednog stanja, sramotnu odluku da svojim zaposlenima, ukoliko nema ko da im čuva decu jer škole i vrtići ne rade, „dozvoli“ neplaćeno odsustvo!

foto: Printscreen

- Poštovane kolege, u vezi sa odlukom o proglašenju vanrednog stanja, kojom je usled bolesti kovid-19 proglašeno vanredno stanje na teritoriji Srbije, te obustavljen rad predškolskih i školskih ustanova od 16. marta 2020. i zabranjeno licima starijim od 65 godina da napuštaju stan, a u vezi s preporukama poslodavcima, pozivamo zaposlene da ukoliko ne mogu organizovati čuvanje svoje maloletne dece dok su na radu, mogu se obratiti Sektoru za ljudske resurse sa zahtevom za odobravanje neplaćenog odsustva - stoji u pismenom obaveštenju koje je „Tehnik development“ dostavio zaposlenima 16. marta i gde je naglašeno da se ovo odnosi samo na roditelje dece mlađe od 10 godina. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić već je istakao da je doneta odluka da majke koje moraju da čuvaju decu ne trpe nikakve posledice: - Doneli smo odluku da majke dece ispod 12 godina imaju punu platu i mogu da čuvaju svoju decu bez posledica.

foto: Kurir Tv Printscreen

I ministar Zoran Đorđević za Kurir kaže da su nadležni „molili poslodavce da budu ljudi - da budu solidarni i humani u teškim vremenima“: - Nakon prijava koje svakodnevno stižu inspekciji rada javno ćemo istaći na sajtu ko su poslodavci koji nisu postupali u skladu sa instrukcijama.

Inače, U Ministarstvu za rad reklki su nam da je inspekcija rada 18. marta već dobila jednu prijavu ovim povodom: - Inspektor rada odseka inspekcije rada u Vranju će izvršiti inspekcijski nadzor u zakonom propisanom rokur.

Tehnik development

LIKVIDNOST

Sve preduzete mere usklađene su s propisanim i potrebnim. Molimo vas da u ovom teškom trenutku za sve pozovete javnost na solidarnost i razumevanje koje je neophodno onda kad naše Društvo mora obezbediti ne samo mere zaštite zdravlja već i mere za obezbeđenje finansijske likvidnosti Društva i finansijske sigurnosti zaposlenih ‚ odgovorili su nam iz Tehnik development.

Kurir.rs/ Ružica Kantar Foto: Shutterstock, Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track