NAJLEPŠA VEST IZ SRBIJE: Dvoje Nišlija IZLEČENO OD KORONE!
Foto: Kurir/M.S.

iz bolnice upućeni u kućnu izolaciju

NAJLEPŠA VEST IZ SRBIJE: Dvoje Nišlija IZLEČENO OD KORONE!

Društvo -

BEOGRAD - Dvoje Nišlija izlečeno je od virusa korona. Oni su testirani posle bolničkog lečenja i utvrđeno je da su zdravi!

Po otpuštanju iz bolnice oni će boraviti u kućnoj izolaciji, kako mere propisuju.

- Dva pacijenta iz Niša koja su bila zaražena korona virusom pušteni su iz bolnice jer su posle testova bili negativni na taj virus. Pokrajinski seketar za zdravstvo Zoran Gojković kaže da to ne znači da oni treba da izlaze napolje, nego da treba da ostanu kod kuće narednih 14 dana.

Gojković je na TV Pink rekao da su oni nakon određenog vremena pušteni iz bolnice, ali da u naredne dve nedelje treba da ostanu kod kuće da ne bi eventualno došlo do nekih komplikacija. "I dalje moramo da budemo obazrivi", rekao je Gojković i naveo da će biti i ružnih vesti i da za njih moramo da se pripremimo.

Upitan da li su oni koji preleže korona virus imuni na njega, Gojković je rekao da to nije naučno dokazano i objašnjeno, da je vrlo teško davati progonoze u vezi sa virusom, ali da se prate iskustva drugih zemalja i da će se to tek u budućnosti istražiti kada prođe pandemija i kada se sublimiraju iskustva svih u svetu.

Poručio je da u vezi sa virusom ne treba davati spektakularne izjave već situaciju treba sagledati racionalno, ne treba paničiti, nego biti oprezan i sprovoditi sve moguće higijenske mere i najavio da stižu ogromne količine dezinficijenata.

Mali broj građana sveta ima zdravstvenu kulturu, kaže Gojković, ali i navodi da ne treba paničiti nego biti obazriv, što češće prati ruke i dezinfikovati površine, s ozbirom da nije poznato koliko se na njima virus zadržava.

(Kurir.rs/TV Pink)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track