Najnovije vesti

AKO IZDRŽIMO UDAR OVE I SLEDEĆE NEDELJE, NAJGORE JE ZA NAMA! Dr Nestorović otkrio šta je KLJUČNO u borbi protiv korone
Foto: Printscreen

borba traje

AKO IZDRŽIMO UDAR OVE I SLEDEĆE NEDELJE, NAJGORE JE ZA NAMA! Dr Nestorović otkrio šta je KLJUČNO u borbi protiv korone

Društvo

"Veoma je važna brzina kojom se uvećava broj zaraženih, u Italiji se to dešavalo svaki dan. Ako računamo da svaki oboleli zarazi 2 oko sebe, onda se to strahovito brzo širi. Sada je došao trenutak, na početku treće nedelje, koji je najvažniji. U Koreji i Japanu pada broj obolelih, u Kini je praktično gotovo. Sada imaju pojavu drugog talasa" - kazao je prof. dr. Branislav Nestorović sumirajući nove podatke oko epidemije.

"Ako izdržimo udar ove, i eventualno četvrte nedelje, možemo da kažemo da je najteže za nama. Ova nedelja je ključna" - kazao je on.

On kaže da je za nas bitno direktno izlaganje velikoj količini virusa, na predmetu je mala količina virusa, i dodaje da je dezinfekcija predmeta više psihološka stvar.

- Za nas je direktan kontakt važan, ako je neko oboleo, on vam da veliku količinu virusa, i onda je velika verovatnoća da se zarazite - dodao je on.

Još jednom je podsetio da je loš primer italijanske nediscipline, jer nova istraživanja tamošnjeg Telekoma kažu da 40 odsto Italijana "zuji" napolju i dalje i ne obaziru se na savete.

Kurir.rs, pink 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...