VOZAČI, BUDITE OPREZNI: Sneg na putevima, mogući magla i poledica
Foto: EPA/Ilustracija

KLIZAVO

VOZAČI, BUDITE OPREZNI: Sneg na putevima, mogući magla i poledica

Društvo -

Na putevima u Srbiji danas će biti snega do pet centimetara, a mogući su poledica i magla, upozoravaju Putevi Srbije i preporučuju opreznu vožnju, kao i da se ne kreće na put bez zimske opreme.

Na najopterećenijim putnim pravcima prvog prioriteta i A kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Bačke, Kolubare, Kruševca, Novog Pazara, Požarevca, Užica, Valjeva, Vranja i Zaječara, navodi se u izveštaju o stanju na putevima.

Na državnim putevima II prioriteta i B kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Beograda, Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kragujevca, Kruševca, Mačve, Niša, Novog Pazara, Požege, Užica, Valjeva, Vranja i Zaječara.

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta i C kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Beograda, Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kragujevca, Kruševca, Mačve, Niša, Novog Pazara, Užica, Vranja, Zaječara.

Državni putevi I i II reda u Srbiji su prohodni Državni putevi I i II reda u Srbiji su prohodni kao i prilazi graničnim prelazima, saopštilo je danas JP Putevi Srbije. Na gotovo svim deonicama kolovoz je uglavnom mokar sa malo snega u raskvašenom stanju na Obilaznici oko Beograda, teritoriji Ražnja i Aleksinca.Teretni saobraćaj je zabranjen preko Iriškog venca, Divčibara, putem Jošanička banja - Kopaonik. Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima. JP "Putevi Srbije" apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajnu signalizaciju i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu. Trenutno je na snazi drugi stepen pripravnosti, a ekipe putara su spremne svakog trenutka da intervenišu u cilju bezbednog odvijanja saobraćaja, navode u Putevima Srbije i dodaju da je na terenu preko 1000 putara sa adekvatnom mehanizacijom za čišćenje snega i propisanom zaštitnom opremom shodno preporukama Vlade Srbije. Prema upozorenju RHMZ-a, tokom dana usled jakog vetra, očekuje se stvaranje snežnih nanosa, u istočnoj Srbiji i planinskim predelima, a slabljenje i postepeni prestanak snežnih padavina očekuje se u sredu. "Putevi Srbije" savetuje vozačima da ostanu kod kuće i poslušaju savete Vlade.

Putevi Srbije zbog najavljenih niskih temperatura ukazuju da postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, saopštili su Putevi Srbije, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Putevi Srbije navod da su prilazi zimskim turističkim centrima prohodni.

To preduzeće savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

Putevi Srbije apeluju na vozače da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i savetuju maksimalan oprez u vožnji, jer zbog niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima i vlažnih kolovoza moguće je stvaranje poledice.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track