ovde će ići lakše oboleli

PRVI SNIMCI IZOLACIJE NA BG SAJMU: Ovako izgleda improvizovana bolnica sa 3.000 kreveta (VIDEO)

Društvo -

Beogradski sajam jedan je od lokacija na kojoj će improvizovana bolnica u kojoj će boraviti slučajevi koronavirusa sa lakšom kliničkom slikom, a u tu svrhu pripadnici Vojske već postavljaju krevete, kojih će biti 3.000.

1 / 17 Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Ministar Aleksandar Vulin obišao je danas sajam i pomogao u istovaranju kreveta.

- Danas se nalazimo u hali Beogradskog sajma gde smo pripremili oko 3.000 kreveta i postelja za lakše obolele, koji bi se u slučaju proširenja korona virusa lečili baš ovde. Sve što Vojska radi, radi po naređenju Vlade Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije i naravno, u skladu sa naređenjima koje daje Krizni štab Vlade Republike Srbije, stručnjaci i stručni tim - istakao je ministar Vulin.

foto: EPA/Andrej Cukić
foto: AP/Darko Vojinović

I eksperti iz Kine danas su obišli ovu lokaciju.

Pukovnik Ljubiša Stošić, načelnik Odeljenja za operativne poslove u komandi Komande za obuku izjavio je da će zadatak koji je dobijen biti izvršen u toku ovog dana. - Vojska Srbije dobila je zadatak da u Hali 1 Beogradskog sajma pripremi smeštajne kapacitete za lica koja su obolela od ove pošasti. Ovde su zajedno angažovani pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, oficiri, podoficiri, profesionalni vojnici i vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka. Danas ćemo zadatak realizovati u potpunosti. Želim da sva obolela lica ozdrave što pre, a ostali da se čuvaju i da budu kući – rekao je pukovnik Ljubiša Stošić.

U Hali 1 Beogradskog sajma jedinice ABHO izvršile su preventivnu dezinfekciju prostora gde je u toku postavljanje kreveta.

Ovo neće biti jedina lokacija za ove namene.

Odabran je Novosadski sajam kao prostor za ove namene, pre svega zbog blizine Kliničkog centra Vojvodine i zbog pristupačnosti prilaza.

Druga opcija, za slučaj da bude potrebe za još jednom lokacijom za smeštanje građana, jeste Sportski i poslovni centar Vojvodine (SPENS), kažu u Gradskom štabu. Na Spensu se još ništa ne priprema u ovim trenutku.

Oni sa težim simptomima korona virusa biće i dalje upućivani na Infektivnu kliniku u Beogradu, KBC "Dragiša Mišović", Zemunsku bolnicu, kliničke centre u Novom Sadu i Nišu...

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track