KORONAVIRUS U BEOGRADSKOM DOMU ZA STARE: Virusom zaraženo 6 korisnika, direktorka i medicinska sestra!
Foto: AP/Ilustracija

kompletno osoblje u izolaciji

KORONAVIRUS U BEOGRADSKOM DOMU ZA STARE: Virusom zaraženo 6 korisnika, direktorka i medicinska sestra!

Društvo -

U privatnom domu za stare u Zemunu je 19 korisnika o kojima je do juče brinuo samo jedan volonter, jer je kompletno osoblje u samoizolaciji, šest korisnika i direktorka ovog doma zbog korona virusa prebačeni u bolnicu.

Kako je navedeno, kod šest korisnika doma, direktorke ove ustanove socijalne zaštite i jedne medicinske sestre potvrđen je korona virus, ali ovaj objekat u Šilerovoj ulici i dalje radi i u njemu se trenutno nalazi 19 korisnika.

O njima je prethodnih dana danonoćno brinuo samo jedan muškarac, koji inače nije medicinski radnik, već volonter, i to zato što su svi ostali zaposleni u samoizolaciji, prenosi Politika.

Taj čovek ranije nije bio u kontaktu ni sa kim iz ustanove, pa je zato i angažovan kao pomoć, potvrdila je Tanja Mitrović, glavna medicinska sestra doma "Doživeti stotu", koja je i sama od 25. marta u samoizolaciji.

"Naš volonter je na ivici snage, on je tamo faktički živeo dan i noć, pomagao korisnicima. Zbog toga smo i poslali molbu Ministarstvu za rad, sa pitanjem da li mogu da nam nađu neki stručni kadar dok ne izađemo iz samoizolacije. Pomoć je konačno stigla, pa odsad u domu radi i mlada medicinska sestra", rekla je Mitrovićeva.

Ona je podsetila da je virus korona najpre konstatovan kod direktorke doma, koja je od 21. marta na Infektivnoj klinici u Beogradu.

Kurir.rs/Tanjug

Foto AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track