Najnovije vesti

DOM ZDRAVLJA U NIŠU UVEO 24-ČASOVNO DEŽURSTVO: Za obolele od korona virusa opremljena je posebna ambulanta
Foto: T.S.

dežurstva za obolele od korone

DOM ZDRAVLJA U NIŠU UVEO 24-ČASOVNO DEŽURSTVO: Za obolele od korona virusa opremljena je posebna ambulanta

Društvo

Dom zdravlja u Nišu uveo je 24-časovno dežurstvo u centralnom objektu za obolele od korona virusa, saopštila je ta zdravstvena ustanova.

Od minule noći u niškom Domu zdravlja dežuraju Služba za zdravstvenu zaštitu odraslih, Služba za laboratorijsku dijagnostiku, Služba za rendgen dijagnostiku i stomatološka služba.

Dežurstvo je od 18 do 7 časova ujutru. Ambulanta posebno namenjena za one sa simptomima korona virusa u Nišu se nalazi u naselju Duvaništu, dok se u Domu zdravlja prostorija za trijažu pacijenata za koje se sumnja da su zaraženi virusom korona nalazi pored glavnog ulaza, u sobi broj 59.

Ministartstvo zdravlja saopštilo je juče da građani koji imaju povišenu temperaturu, kašalj i bol u grlu treba da se odmah, bez odlaganja, upute u posebne ambulante domova zdravlja, i od danas ne moraju prvo da zovu brojeve telefona domova zdravlja, epidemiologa ili Minstarstva zdravlja.

Državni sekretar Ministartsva zdravlja Berislav Vekić rekao je za Radio televiziju Srbije da neće biti problema oko dolaska i povratka nakon 17 sati jer će pacijenti imati neophodnu dokumentaciju za kretanje tokom policijskog časa.

U Kliničkom centru Niš hospitalizovano je 37 pacijenata obolelih od korona virusa, a njih 15 je priključeno na aparte za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju, objavljeno je na zvaničnom sajtu KC Niš.

Prema podacima sa sajta Vlade Srbije u Nišu je od korona virusa obolelo 58 osoba, a do 29. marta u samoizolaciji se nalazilo 2.180 građana.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...