Najnovije vesti

PREMIJERKA BRNABIĆ Od danas radi Test samoprocene na Covid-19, evo šta je to! Potrebna su vam ova 2 broja sa zdravstvene
Foto: Kurir/Milica Jeremić

cilj da se smanje gužve i čekanja i ubrza proces lečenja

PREMIJERKA BRNABIĆ Od danas radi Test samoprocene na Covid-19, evo šta je to! Potrebna su vam ova 2 broja sa zdravstvene

Društvo

BEOGRAD - U Srbiji je danas počeo da radi Test samoprocene na COVID-19, a sistem funkcioniše na bazi jednostavnog logovanja putem ličnog broja zdravstvenog osiguranika i broja zdravstvene kartice, objavila je predsednica Vlade Ana Brnabić na svom tviter nalogu.

Navela je da je cilj tog sistema da se smanje gužve i čekanja i ubrza proces lečenja.

Brnabić je napisala da se nalazi automatski šalju na radne liste lekarima u COVID19 ambulantama formiranim pri domovima zdravlja (24 sata).

- Ovo je borba svakog pojedinca za celo naše društvo i pobedićemo samo zajedno, napisala je predsednica Vlade Srbije uz poruku "ostanite kod kuće".

Brnabić je postavila i link na , i uputila i na cocid19.rs i Viber Covid-19 Info Srbija.

Na sajtu e-zdravlje Minsitarstva zdravlja Srbije je postavljeno COVID-19 obaveštenje.

Navodi se da se u algoritmu postupanja sa licem kod koga je postavljena sumnja na infekciju virusom, definišu obaveze lekara Doma zdravlja u sistemu nadzora nad COVID-19, gde svaki dom zdravlja treba da omogući direktnu komunikaciju osobe sa sumnjom na COVID-19 sa lekarom.

Portal eZdravlje, između ostalog, omogućava da popunite samoprocenu, na infekciju virusom COVID-19 na osnovu koje ćete dobiti smernice o daljem postupanju, i direktnu elektronsku komunikaciju sa Respiratornim ambulantama iz sistema nadzora, gde ćete moći postavljati pitanja koja u vezi sa ovim virusom.

Da bi se pristupio funkcijama portala potrebna je prijava i registracija koju je moguće obaviti na tri načina.

Jedan je prijava preko podataka sa kartice zdravstvenog osiguranja koji omogućava pristup ograničenim funkcijama portala eZdravlje, koje se tiču samo COVID-19 samoprocene i komunikacije sa Respiratornim ambulantama.

Drugi je registracija naloga i prijava preko portala eZdravlje - odabirom opcije Otvori nalog kreirajte profil i prijavite se sa svojim podacima, koja omogućava pristup svim funkcijama portala Treći je prijava preko eID.gov.rs , jedinstvenog državnog sistema za autentikaciju građana u svim sistemima eUprave, gde drugi i treći stepen autentikacije omogućavaju pristup svim funkcijama portala.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...