Najnovije vesti

PO OMILJENE NOVINE KAO I PRE: Kupovina na kiosku apsolutna bezbedna!
Foto: Stefan Jokić

Sigurnost

PO OMILJENE NOVINE KAO I PRE: Kupovina na kiosku apsolutna bezbedna!

Društvo

Građani Srbije mogu sasvim normalno, kao i pre epidemije koronavirusa, da kupuju na kioscima i u prodavnicima, naravno, uz pridržavanja mera opreza. Vlada Srbije i krizni štabovi sastavljeni od najeminentnijih stručnjaka, propisali su da je sasvim dovoljno i bezbedno u redovima, na otvorenom, držati odstojanje od 1,5 do dva metra, uz preporuku da se u nabavku krene sa zaštitnom opremom - maskom i rukavicama.

Praktično, sasvim je bezbedno otići do svog kioska, kao i svaki dan pre krize, kupiti omiljene dnevne novine i sve ostalo što i inače pazarite na trafikama. Jer, ispred kioska skoro nikad i nije gužva, ako i pričekate koji minut napolju ste, pa nema bojazni da bi opaki virus mogao da vas zakači.

Svi prodavci na trafikama, od kako je i u Srbiji zavladala epidemija, opremljeni su rukavicama, novine i ostale potrepštine kupcima dodaju kroz prozorčić, direktnog kontakta nema, osim preko novca i artikala, kao i u svim ostalim prodavnicama.

Uostalom, lagana šetnja do prodavca novina i nazad, osim što je apsolutno bezbedna, može biti i koristan način da se protegnu noge u uslovima kada svi mi, iz opravdanih razloga, najveći deo dana provodimo u sedećem ili ležećem položaju.

EK

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...