Najnovije vesti

NAJNOVIJI PODACI SA SAJMA Vekić: Trenutno smešteno 69 pacijenta, 37 pozitivnih na koronu
Foto: Ministarstvo Odbrane, Rts Printscreen

privremena bolnica

NAJNOVIJI PODACI SA SAJMA Vekić: Trenutno smešteno 69 pacijenta, 37 pozitivnih na koronu

Društvo

U privremenoj bolnici na Beogradskom sajmu trenutno se nalazi 69 pacijenata, koji su tu smešteni nakon što su pozitivno testirani na korona virus, a ponovnim testiranjem, u petak uveče, kod 37 je ponovo potvrđen covid-19, dok su 32 bila negativna, izjavio je danas državni sekretar Ministarstva zdravlja Berislav Vekić.

Pacijenti u toj privremenoj bolnici bili su, prema pisanju pojedinih medija, nezadovoljni što u međuvremenu nisu ponovo testirani, a na inicijativu Zaštitnika građana i u dogovoru sa Ministarstvom zdravlja sinoć su svi ponovo testirani.

Vekić kaže da su oni svi pre četiri, pet dana takođe testirani i tada je njih 18 pušteno u kućnu samoizolaciju, pošto su bili negativni na virus, po drugi put.

foto: Printscreen

Oni su, naime, u bolnicama u kojima su bili pre Sajma, u drugom testiranju bili negativni, kao i ponovo sinoć, a uslov za kućnu samoizolaciju je da su dva puta - negativni na virus.

Vekić kaže da je u komunikaciji sa zaštitnikom građana napravljen plan da se uradi kontrolno testiranje pacijenata na Sajmu, i to je sinoć obavljeno.

“Jučerašnja ekipa Gradskog zavoda za javno zdravlje iz Beograda obišla je svih 69 pacijenata, koji se trenutno nalaze u improvizovanoj bolnici na Sajmu. Oni su testirani i jutros su stigli nalazi sa Torlaka - 32 pacijenta su negativna na korona virusa, a 37 je pozitivno”, rekao je Vekić.

Od 32 koji su negativni na koronu 31 je prvi put negativan.

Njima će sutra stoga biti ponovljeno testiranje i - ako opet budu negativni - u ponedeljak idu kući, u samoizolaciju.

Jedan je već drugi put negativan i on će, kaže Vekić, sutra ići kući.

“U svakom slučaju, svaki od pacijenata pre napuštanja bolnice mora da ima dupli negativan test”, dodao je Vekić.

Oni koji su bili pozitivni - ostaju na Sajmu, jer su inače lakši slučajevi.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...