KORONA UŠLA I U BOLNICU "DRAGIŠA MIŠOVIĆ": Ovome se nismo nadali - ukupno 160 zdravstvenih radnika POZITIVNO na virus!
Foto: Printscreen

Srbiji sada ima 2200 osoba pozitivnih na korona virus

KORONA UŠLA I U BOLNICU "DRAGIŠA MIŠOVIĆ": Ovome se nismo nadali - ukupno 160 zdravstvenih radnika POZITIVNO na virus!

Društvo -

U Srbiji sada ima 2200 osoba pozitivnih na korona virus.

Zamenica direktora Insituta “Batut” Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da je do sada testirano 868 zdravstvenih radnika, od kojih je 160 bilo pozitivno na prisustvo virusa.

Kisić je navela da u ukupnoj strukturi obolevanja zdravstveni radnici čine 8,38 odsto.

“To je ukupno opterećenje obolevanja u zdravstvenim ustanovama”, rekla je Kisić Tepavčević na pres konferenciji.

Na samom početku dnevna konferencije obratio se prisutnima i dr Kon i saopštio da u Srbiji sada ima 2200 osoba pozitivnih na korona virus, kao i 7 novih smrtnih slučajeva, što broj žrtava dovodi na 58.

- U privatnom staračkom domu "Stara pruga" je zaraženo 15 osoba, i svi su dobili neophodnu negu, njihovo stanje se prati, a dezinfekcija objekta je izvršena - rekao je Kon, a zatim otkrio i da je zaraza ušla u KBC Dedinje.

- Većina je čula tu vest o ulasku virusa u KBC Dedinje, radi se o pacijentima koji su bili u inkubaciji, i koji su nakon operacije razvili temperaturu, nakon čeka je otkriveno da su pozitivni na kovid. Nakon toga je izvršeno testiranje svih koji rade tamo, i potvrđeno je 67 zaraženih među zdravstvenim radnicima. Svi oni imaju ili lakše simptome ili su potpuno asimptomatski, i to je opasno pošto ni ne znaju da prenose virus. Ulazak virusa u zdravstvene ustanove je potpuno moguć i to je potrebno suzbiti.

- Ti lekari se udaljavaju sa posla, i u svakoj novoj situaciji se donose nova rešenja, to je dinamična stvar. U slučaju da situacija eskalira otkazaćemo i operacije - rekao je Kon.

On je rekao da svi lekari, čak i oni koji nisu u direktnom kontaktu sa zaraženima moraju da dobiju zaštitnu opremu, dok će lekari koji su pozitivni biti pušteni na lečenje u kovid-bolnicama.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track