MEDICINSKA SESTRA ZAVRŠILA NA SAJMU: Imam i koronu i astmu, a baš se dobro osećam
Novosadski sajam... Kreveti za pacijente, Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

novi sad

MEDICINSKA SESTRA ZAVRŠILA NA SAJMU: Imam i koronu i astmu, a baš se dobro osećam

Društvo -

Verovatno sam jedna od mnogih koji kroz ovo prolaze bez simptoma, poručila žena iz Šida, koja radi na Institutu u Kamenici

Među prvim pacijentima koji su juče primljeni na Novosadski sajam je i medicinska sestra iz Šida (35), inače zaposlena na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici, kojoj je korona potvrđena u petak.

Ovo je i prvi potvrđeni slučaj kovida-19 na teritoriji opštine Šid, a ova žena primljena je juče u privremenu bolnicu u hali 1 Novosadskog sajma, gde je zvanično počeo prijem prvih pacijenata s lakšom kliničkom slikom.

Žena, koja je želela da joj ne objavljujemo ime ni inicijale, tokom razgovora bila je vidno raspoložena i poručila da se oseća dobro, kao i svi njeni ukućani, koji su bez simptoma u kućnoj samoizolaciji.

- Osećam se odlično. Nemam temperaturu. Samo želim da iz svega ovoga izađem super. Verovatno sam jedna od mnogih koji ovo prolaze bez ikakvih simptoma. Inače imam alergijsku astmu i imala sam temperaturicu od 37,1 i svaki deseti put sam teže udisala, ali sam to pripisala alergijskoj astmi u ovom periodu kad sve cveta - ispričala je ona za Kurir.

Pre otvaranja... Nadležni u  obilasku Sajma
Pre otvaranja... Nadležni u obilasku Sajmafoto: Tanjug/Jaroslav Pap

Nijednom se, kaže, nije zakašljala, kinula, a nije bila ni malaksala. - Iskontrolisala sam na poslu krv, krvna slika je bila fantastična, biohemija idealna, dobila sam neku antibiotsku terapiju i bila sam poslata kući. U petak su stigli rezultati i potvrđen mi je virus. Pravo da vam kažem, ne znam gde sam se zarazila, moje kolege su negativne. To je mogao da bude bilo ko. Ovo je neka nevidljiva neman koja vreba iza svakog ugla - navela je sagovornica Kurira.

Ona je naglasila i da joj je veoma bitno to što se dobro oseća, kao i njeni ukućani. - Svima želim da ovako preguraju, bez tegoba.. Nadam se da će sve biti dobro i da će se sve dobro završiti - poručila je ova medicinska sestra.

Zadovoljna je smeštajem na sajmu: - Sve je okej i super, fini su ljudi, ručali smo lepo, izuzetno ljubazno osoblje. Zaista bih pohvalila zdravstvene radnike, koji su požrtvovani, zaista su divni.

Kurir.rs/ M. Branković Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track