OMILJENI LEKAR IZ VARVARINA PREMINUO OD KORONE Sugrađani potreseni: Bio je veliki čovek i veliki doktor
Foto: Printscreen/Facebook

Važio je za vrhunskog stručnjaka

OMILJENI LEKAR IZ VARVARINA PREMINUO OD KORONE Sugrađani potreseni: Bio je veliki čovek i veliki doktor

Društvo -

Doktor Miroslav Vasić (56) iz Varvarina, kod koga je potvrđen virus korona pre dve nedelje, izgubio je bitku za život.

Važio je za vrhunskog stručnjaka, a u rodnom kraju gde je godinama nakon završenog Medicinskog faulteta u Nišu, imao privatnu praksu, bio je mnogima omiljeni lekar.

U poslednja dva dana, nažalost, ukupno pet smrtnih slučajeva iz Rasinskog okruga dovodi se u vezu sa KOVID-19: tri iz Kruševca, po jedan iz Ćićevca i Varvarina.

- Dr Mića je bio izuzetan čovek, priznat stručnjak, svi smo zatečeni tužnim vestima. Živeli smo u istom selu Varvarin, nekih 500 metara udaljeni. Tu je godinama imao privatnu ordinaciju, bio je omiljeni lekar - kaže Vojkan Pavić, predsednik opštine Varvarin.

U Domu zdravlja “Dr Vlastimir Gogić”,gde je dr Savić radio svojevremeno, ne mogu da veruju šta se dogodilo.

- Strašno nam je žao zbog kolege, to je veliki gubitak za ceo kraj, svi smo potreseni, bio je veliki čovek, veliki doktor - kaže dr Jasmina Rakić, direktorka DZ u Varvarinu koji je posle Kruševca, najpogođeniji u okrugu.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, čak 88 potvrđenih slučajeva virusa korona registrovano je u Rasinskom okrugu. U samom Kruševcu potvrđeno je 60 slučajeva, u Varvarinu-15. Po 4 slučaja zabeleženo je u opštinama Trstenik,Aleksandrovac i Ćićevac. U opštini Brus potvrđen je jedan slučaj.

Od 30.marta ukupno je zabeleženo 9 smrtnih slučajeva koji se dovode u vezi sa korona-virusom. Pored dr Vasića, u poslednjih 48 sati, preminuli su M.L.(89), R.M.(87) i D.Ž.(63) iz Kruševca, i M.K.(70) iz Ćićevca

Na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Kruševcu hospitalizovana je 61 osoba, a očekuju se rezultati još 32 brisa prosleđenih Veterinarsko-specijalističkom institutu u Kraljevu. Od početka vanrednog stanja testiranja na teritoriji koju pokriva ZZJZ Kruševac su redovna i ovaj kraj je jedan od najtestiranijih u Srbiji.

Zvanična statistika govori da je u režimu samoizolacije u Kruševcu, 1.203 lica,u Aleksandrovcu 203,Trsteniku 265, Ćićevcu 84,Varvarinu 197 lica i Brusu 87 lica. Na teritoriji okruga redovno se obavlja dezinfekcija, a u samom Kruševcu se više puta dnevno dezinfikuje Infektivno odeljenje,kao i Urgentni centar i Hitna pomoć.

(Kurir.rs/Večernje novosti, S.B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track