ZATVORENO ODELJENJE ORTOPEDIJE U PARAĆINU ZBOG KORONE: Zaraženi zdravstveni radnici, sestra i lekar na lečenju u BG
Foto: Printscreen/Youtube/ Kanal M RTV

ima dovoljno zaštitne opreme

ZATVORENO ODELJENJE ORTOPEDIJE U PARAĆINU ZBOG KORONE: Zaraženi zdravstveni radnici, sestra i lekar na lečenju u BG

Srbija -

U opštoj bolnici u Paraćinu zatvoreno je Odeljenje ortopedije, nakon što je potvrđeno da među zaposlenima ima pozitivnih na korona virus, objavljeno je danas na sajtu Skupštine opštine Paraćin.

"Zatvaranje odeljenja je preventivno i privremeno, a u bolnici se sprovode mere dezinfekcije. Sva druga odeljenja rade i normalno funkcionišu", stoji na sajtu.

"Postoji manji broj zaraženih zdravstvenih radnika a jedna sestra i jedan lekar su upućeno na lečenje u Beograd, a ostali su u kućnoj izolaciji i u stabilnom su stanju", navodi se na sajtu.

Na sajtu stoji da Opšta bolnica, zahvaljujući Vladi Srbije i Ministarstvu zdravlja, "ima dovoljne količine kompletne zaštitne opreme".

Bolesnici sa ortopedskim indikacijama šalju se na ortopediju Opšte bolnice u Jagodini, jer je ortopdesko odeljenje, iz istih razloga, zatvoreno i u Opštoj bolnici u Ćupriji.

Pripadnici Vojske Srbije (VS), obezbeđuju krug Opšte bolnice i Doma zdravlja u Paraćinu, prema odluci Vlade Srbije o vanrednom stanju i naredbi Ministarstva odbane i Generalštaba VS.

U Paraćinu je, sa jučerašnjim danom, utvrđeno da je 31 osoba pozitivna na koronavirus.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track