STRAŠNO! PREŽIVEO TEŠKU OPERACIJU SRCA, A KORONA GA UNIŠTILA: Lekara iz Ćuprije smrtonosnim virusom ZARAZIO GASTARBAJTER
Paraćin i Ćuprija u žalosti... Otišao je ugledan urolog Goran Ivanković, Foto: Dragana Udovičić, Screenshot TV Pomoravlje

druga žrtva među zdravstvenim radnicima

STRAŠNO! PREŽIVEO TEŠKU OPERACIJU SRCA, A KORONA GA UNIŠTILA: Lekara iz Ćuprije smrtonosnim virusom ZARAZIO GASTARBAJTER

Društvo -

Šef urologije u Ćupriji Goran Ivanković (56) podlegao je virusu u KBC „Zemun“, sumnja se da se zarazio u kontaktu s osobom koja se nedavno vratila iz inostranstva

Ugledni lekar Goran Ivanković (56) iz Paraćina, koji je radio kao šef odseka odeljenja urologije u Opštoj bolnici u Ćupriji, preminuo je pre dva dana od posledica koronavirusa u KBC „Zemun“.

Posle doktorke iz Niša, on je drugi lekar koji je podlegao opasnom virusu.

foto: Kurir

Njegovu smrt potvrdio je direktor Opšte bolnice u Ćupriji dr Slobodan Gajić, njegove kolege lekari, kao i članovi porodice i prijatelji koji su se od lekara opraštali i preko društvenih mreža.

- Prema još uvek nezvaničnim informacijama, jedan od lekara sa odeljenja urologije, koji je bio pozitivan na koronavirus, preminuo je usled posledica virusa. Doktor je bio primarno zbrinut na odeljenju ćuprijske bolnice, nakon čega je transportovan u KBC „Zemun“, gde je preminuo - rekao je za TV Pomoravlje dr Slobodan Gajić, koji još pre dva dana upozorio da je devet zdravstvenih radnika ćuprijske bolnice pozitivno na kovid-19.

foto: Screenshot TV Pomoravlje

Gajić je dodao da su prema ostalim osobama koje su bile u kontaktu sa zaraženima već preduzete mere, kao i da je uzeto 26 bioloških uzoraka. Istakao je i da je većina inficiranih lekara i zdravstvenih radnika u epidemiološkoj anketi izjavila da su se zarazili kontaktom van bolnice ili u kontaktu s povratnicima iz inostranstva.

Supruga preminulog urologa Goran Ivanković ophrvana bolom nije bila u stanju da govori za Kurir. Urologov poznanik, koji je želeo da ostane anoniman, ističe da doktor potiče iz jedne od najuglednijih paraćinskih porodica.-

Zaražen i kolega

DR NEŠKOVIĆ: BILO JE MNOGO PACIJENATA

Koronavirus potvrđen je kod četiri medicinska radnika sa urologije, a pre dva dana potvrđen je kod još jednog urologa Miloša Neškovića, koji je radio na odeljenju urologije s preminulim doktorom Ivankovićem. - Kod kuće sam i dobro se osećam. Nemam nikakve tegobe. Nisam ni pre testiranja imao tegobe, testiran sam preventivno. Ne znam kako je došlo do zaraze, bilo je mnogo pacijenata - rekao je Nešković za Kurir, ne isključujući mogućnost da je možda neko od pacijenata bio na pregledu, a koji nije znao da je zaražen.

U Ćupriju je došlo dosta gastarbajtera, koji žive u inostranstvu, gde ne mogu da se pregledaju i operišu, i mnogi od njih su nakon povratka došli ovde na pregled.

Dolazili su i kod njega na pregled, moguće da se zarazio pregledajući pacijente, s obzirom na to da mnogi po povratku u zemlju nisu poštovali mere samoizolacije. Doktor je pre dve godine imao tešku operaciju srca, pukla mu je srčana aorta, bio je srčani bolesnik, ali nije hteo u penziju. Nije operisao, ali je pregledao pacijente - kaže naš sagovornik i naglašava da je on bio veliki stručnjak i dobar čovek.

Sindikat lekara i farmaceuta

MINUT ĆUTANJA ZA PREMINULOG KOLEGU

Sindikat lekara i farmaceuta Srbije saopštio je na svom sajtu da je doktor Goran Ivanković preminuo. - Neka mu je večna slava i pokoj duši. Molimo sve lekare u Srbiji da u četvrtak, 2. aprila, u 10 časova minutom ćutanja odaju počast našem preminulom kolegi. Žrtve ne smeju ostati bezimene! Brinite o svojim lekarima da bi oni brinuli o vama! - saopštio je ovaj sindikat.

Vest o smrti urologa potresla je građane Paraćina i Ćuprije, koji su se na društvenim mrežama opraštali od njega.

Da podsetimo pre nepunih nedelju dana od koronavirusa preminula je i doktorka ginekologije Biljana Natić Ljumović (59). Nju je zarazila pacijentkinja koja je došla iz Švajcarske.

Kurir.rs/ Mina Branković Foto: Dragana Udovičić, Screenshot TV Pomoravlje

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track