VULIN: Vojska postupila po zakonu u migrantskim kampovima! Nema izlaska, takvo je naređenje
Foto: Zorana Jevtić

migrantska kriza

VULIN: Vojska postupila po zakonu u migrantskim kampovima! Nema izlaska, takvo je naređenje

Društvo -

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je u slučaju događanja u migrantskim centrima u Obrenovcu i Krnjači Vojska Srbije postupila uskladu sa zakonom i pravilima službe, jer je zbog korona virusa migrantima zabranjeno da ih napuštaju.

Oni su, zbog građana Srbije na prvom mestu, praktično u karantinu. Nema izlaska, takvo je naređenje. Vojska će uvek delovati u skladu sa zakonom i pravilima službe, poručio je Vulin u gostovanju na televiziji Pink.

On je objasnio da je jedna grupa od pedesetak migranata pre neki dan pokušala da silom napusti centar u Krnjači i da je jedan vojnik, da bi ih sprečio, ispalio tri hica u vazduh.

Vulin je istakao da borbena gotovost vojske ni na koji način nije umanjena zbog angažovanja njenih pripadnika u sprovođenju mera za borbu protiv korona virusa.

On je dodao i da svako jutro u 6:00 časova podnese predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću izveštaj kakvo je stanje u vojsci, "referiše vrlo precizno".

Vulin je objasnio da je veliki broj zaražanih u Prvoj brigadi zbog toga što je ona "primila najveći udar i bila prva na udaru" korona virusa, jer su na granici i u karantinu prihvatali naše državljane koji su se vraćali u Srbiju.

On je najavio i da će deo stručnjaka iz Vojske Srbije, zajedno sa ruskim vojnim ekspertima, otići u Republiku Srpsku da njihovim vlastima pomognu u borbi protiv korona virusa.

(Kurir.rs/FoNet/Foto ilustracija: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track