RASPRAVA U EMISIJI: Nestorović tvrdi da zbog OVOGA više umiru muškarci od korone, a onda se dr Kisić žustro usprotivila!
Foto: Printscreen

RASPRAVA U EMISIJI: Nestorović tvrdi da zbog OVOGA više umiru muškarci od korone, a onda se dr Kisić žustro usprotivila!

Društvo -

Profesor doktor Branimir Nestorović i doktorka Darija Kisić Tepavčević gostovali su sinoć u specijalnoj emisiji na TV Pink i govorili o epidemiji koronavirusa.

Pored njih, gost je bio i nulti pacijent Igor Đantar, koji je pričao o svom iskustvu sa ovom zarazom, a u jednom trenutku došlo je do vrlo interesantne situacije između dvoje doktora.

Doktor Nestorović pokušao je da objasni zašto više muškarci oboljevaju od korone u odnosu na žene.

foto: Printscreen

- Struktura je takva da mnogo više muškaraca u Evropi oboljeva od žena. Prva teorija je bila zbog estrogena, onda kad smo pogledali da češće oboljevaju dečaci od devojčica, ali i starije osobe isto su muškog pola. Izgleda da se tu nešto događa. Ima tu neka teorija da se žene češće bave decom, pa prolaze sve njihove respiratorne probleme i onda jačaju - rekao je Nestrović, ali ga je onda prekinula doktorka Kisić Tepavčević.

foto: Printscreen

- Nemojte, profesore, da ispadne da se muškarci ne bave decom. Kada su u pitanju zarazne bolesti tu je više u pitanju izloženost, nego neka dispozicija ili sklonost. Estrogen se može dovesti u vezu, znamo da ima protektivno dejstvo za kardiovaskularne bolesti, a znamo da su svi preminuli pacijenti imali ova oboljena, pridružena sa dijabetisom. Prvo smo mislili da je neka slučajnost, ali sada kada se utvrdilo da je to pravilo iz populacije u populaciju, videćemo, to će se tek pokazati - ubacila se ona.

Podsetimo, gost sinošnje emisije bio je i nulti pacijent, Igor Đantar koji je kako kaže osetio prve simptome 27. februara, odnosno 28. februara.Kako je uspeo da prebrodi krizu i šta mu se sve dešavalo, više o tome OVDE.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track