OGLASILA SE SPC: Traži da se ukine zabrana kretanja za Vaskrs
Foto: Beta/Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll/DS

traže ukidanje policijskog časa od 5 do 1o

OGLASILA SE SPC: Traži da se ukine zabrana kretanja za Vaskrs

Društvo -

Sa svoje sednice, održane danas, 13. aprila tekuće godine, Sveti Arhijerejski Sinod Srpske Pravoslavne Crkve se obratio državnom vrhu Republike Srbije sa predlogom i molbom.

Naime, u pogledu zabrane kretanja usled pandemije virusa korona mole da se odobri prekid zabrane kretanja na Vaskrs, od pet do deset časova, kako bi pravoslavni hrišćani koji nisu u izolaciji i samoizolaciji mogli da uzmu učešća na jutrenju i liturgiji na svoj najveći praznik.

Sa iste sednice upućeni su izrazi bratske ljubavi i solidarnosti mitropolitu crnogorsko-primorskom g. Amfilohiju i ogorčenja zbog postupaka vlasti Crne Gore prema njemu - navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu SPC.

Podsetimo, patrijarh srpski Irinej juče je, na praznik Cveti - Ulaska Gospoda Isusa Hrista u Jerusalim, služio arhijerejsku liturgiju u crkvi Svetog Marka u Beogradu bez prisustva vernika.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sutra će u Predsedništvu održati konsultacije sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić.

Tema će biti zahtev Sinoda Srpske pravoslavne crkve upućen državnom vrhu da odobri privremeni prekid zabrane kretanja na Uskrs.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track