KORONA PROFITERI: Najviše žalbi građana na veće cene južnog voća
Foto: Shutterstock

Tržište: INSPEKCIJA DOBIJA PO DESET POZIVA DNEVNO

KORONA PROFITERI: Najviše žalbi građana na veće cene južnog voća

Društvo -

Tržišna inspekcija u proseku dnevno dobije desetak poziva građana koji se žale na povećanje cena pojedinih proizvoda u prodavnicama, najčešće južnog voća, a načelnica te inspekcije Mirjana Damjanović kaže da većina trgovaca poštuje zakon.

- Pokrenuli smo 770 nadzora i većina trgovaca poštuje zakon. Za samo 44 proizvoda u 28 kontrola (28 trgovaca) utvrdili smo da su neosnovano podigli cene - rekla je ona i podsetila da je od uvođenja vanrednog stanja tržišna inspekcija otvorila kol-centar za pritužbe građana i da su dosad imali 1.100 poziva.

foto: Kurir

- Građani su se na početku žalili na nedostatke određene robe, da nije bilo maski, sredstava za dezinfekciju, ponegde brašna, šećera, jestivog ulja, sada toga više nema. Dobijamo dnevno desetak poziva i uglavnom se to odnosi na povišene cene limuna, pomorandži, banana i sredstava za dezinfekciju - istakla je ona uz objašnjenje da uvozne cene robe, kao što je južno voće, diktiraju cenu u prodavnicama, ali da se pokreću postupci nadzora kako bi se videlo da li trgovci poštuju odluku o ograničenju cena.

Kurir.rs/ Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja