JOVANOVIĆ (DSS): Pitali su me da li ću u nedelju da se iskradem?! Vernik sam, ali neću ići na vaskršnju liturgiju
Foto: Kurir

Predsednik Demokratske stranke Srbije

JOVANOVIĆ (DSS): Pitali su me da li ću u nedelju da se iskradem?! Vernik sam, ali neću ići na vaskršnju liturgiju

Politika -

Jeste važan svakom iskonskom verniku i to mu daje nadu mnogo više nego bilo koji lekar, ali koliko god razumeo to, država je ipak država. Zakoni su zakoni, a policijski čas je policijski čas i ne mislim da je (uveden) bez rezona, izjavio je Jovanović

BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović rekao je da je vernik, ali da neće ihi na liturgiju u nedelju za pravoslavni Vaskrs.

"Jeste Vaskrs, uz Božić, najveći hrišćanski praznik, jeste važan svakom iskonskom verniku i to mu daje nadu mnogo više nego bilo koji lekar, ali koliko god razumeo to, država je ipak država. Zakoni su zakoni, a policijski čas je policijski čas i ne mislim da je (uveden) bez rezona", izjavio je Jovanović za Hepi tv.

On je ispričao kako je pre neki dan putem interneta dobio pitanje da li će ipak da se "iskrade" i prisustvuje liturgiji za Uskrs, na šta je, kako je sam rekao, odgovorio: "Neću".

"Nije ni beznačajno da se kaže, 'ako prošle nedelje nismo dozvolili katolicima da odu na liturgiju, onda sa aspekta ustavnog prava i građanske jednakosti (ne možemo ni sada)', i to pravi problem. Možemo da kritikujemo zakone, ali moramo da ih poštujemo", naznačio je lider DS S-a.

Kako je objasnio, sada je baš vreme, zato što smo pri kraju epidemije, da "zategnemo do kraja".

"Razumem da je komplikovano. Ali, baš narednih 15 dana treba da budemo zatvoreni i disciplinovaniji nego do sada. Čovek treba da izađe iz svoje lične perspektive i da se svi 'primirimo'", zaključio je Jovanović.

(Kurir.rs/Tanjug/TV Happy)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track