KORONA UŠLA U JOŠ JEDAN GERONTOLOŠKI CENTAR U NIŠU: Novo žarište zaraze, ima i preminulih
Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

očekuju se rezultati testiranja

KORONA UŠLA U JOŠ JEDAN GERONTOLOŠKI CENTAR U NIŠU: Novo žarište zaraze, ima i preminulih

Društvo -

Novo žarište korona virusa u Nišu je privatni starački dom "Eskulap", čijih je 27 korisnika pozitivno na virus Covid 19.

- Testirali smo 90 korisnika ove ustanove, stiglo nam je 45 rezultata od kojih je 27 pozitivno. Očekujemo ostale rezultate kada ćemo znati konačan broj zaraženih - saopštio je Goran Stanojević, pomoćnik direktora Kliničkog centra u Nišu.

Epidemiolog Branislav Tiodorović naveo je danas da je u ovom staračkom domu zaraženo i troje zaposlenih. On je kazao da se u Kliničkom centru nalazi i 147 korisnika državnog Gerontološkog centra kod kojih je takođe potvrđeno prisustvo korona virusa.

- Oni su za sada u stabilnom stanju, nemamo nijednog na respiratoru, ali su dva pacijenta preminula - kazao je Stanojević.

Time se broj mrtvih od zaraze korna virusom u Gerontološkom centru popeo na troje. Prvi smrtni slučaj registrovan je 9. aprila kada je usled zaraze Covidom 19 umrlo jedan sedamdesetšestogodišnji Nišlija.

Njegova smrt dovela je do istrage u ovoj ustanovi koja je pokazala niz propusta rukovodstva zbog čega je uhapšen direktor ustanove M.S. koji je osumnjičen za teško delo protiv zdravlja ljudi u vezi sa širenjem zarazne bolesti. Njemu je danas određen pritvor do 30 dana.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track