NOVI BILANS U KRALJEVU: Još 4 pozitivna, zabeležen drugi smrtni slučaj
Foto: J.S.

borba protiv korone

NOVI BILANS U KRALJEVU: Još 4 pozitivna, zabeležen drugi smrtni slučaj

Srbija -

KRALJEVO - Epidemiološka situacija na teritoriji grada Kraljeva je izmenjena u odnosu na prethodni dan, jer su u međuvremenu evidentirane 4 novoobolele osobe, pa je ukupan broj obolelih u ovom gradu porastao na 21.

- Danas se na testiranje u kraljevački Veterinarski specijalistički institut šalje 49 uzoraka iz Kraljeva, a rezultati se očekuju u toku sutrašnjeg dana. Nažalost, u toku jučerašnjeg dana, na Infektivnoj klinici u Kragujevcu, preminula je pacijentkinja iz Kraljeva, tako da je broj preminulih pacijenata iz grada Kraljeva - dva, saopštio je u sredu Štab za vanredne situacije Grada Kraljeva.

U saopštenju se ističe da je zabrana kretanja na teritoriji grada Kraljeva protekla bez problema, tako da nije bilo slučajeva kršenja zabrane kretanja i mere samoizolacije.

foto: J.S.

- Respiratorna („Kovid”) ambulanta Doma zdravlja „Kraljevo“ nastavlja da radi i u danima uskršnjih praznika u terminu od 7 do 22 časa. Svi građani sa respiratornim poteškoćama, povišenom telesnom temperaturom, sa simptomima suvog kašlja ili nedostatka vazduha ili bez ovih simptoma, mogu sa javiti lično ovoj ambulanti u navedenim terminima bez obzira na zabranu kretanja, ili na brojeve telefona: 036/301-707, 060/576-22-80, 060/576-22-81, 060/576-22-82, navodi se u saopštenju.

U skladu sa epidemiološkim merama, a uz stručni nadzor i kontrolu Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, izvršena je dezinfekcija 400 stambenih zgrada.

- Ekipe kraljevačke „Čistoće“ nastaviće dezinfekciju ulica u gradskim i prigradskim naseljima, a tokom dana biće završen četvrti krug dezinfekcije, nakon čega će se vršiti tretman javnih površina, kao i prostora ispred poslovnih objekata na gradskom, ali i prigradskom i seoskom području. Takođe, biće izvršena dezinfekcija prostorija i prostora ispred sedišta Crvenog krsta u Kraljevu, dodaje se u saopštenju Štaba za vanredne situacije Grada Kraljeva.

(Kurir.rs/J. S./FOTO: J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja