7 KORISNIKA I 1 ZAPOSLENI: U Gerontološkom centru Niš 8 novih slučajeva zaraze koronom, a ukupno 151
Foto: Google Street View

ZARAZA SE ŠIRI I U PRIVATNIM DOMOVIMA

7 KORISNIKA I 1 ZAPOSLENI: U Gerontološkom centru Niš 8 novih slučajeva zaraze koronom, a ukupno 151

Društvo -

U Gerontološkom centru Niš registrovano je osam novih slučajeva zaraze korona virusom, a ukupno je u toj ustanovi obolela 151 osoba, izjavio je danas ministar poljoprivrede Branislav Nedimović koji je na čelu Kriznog štaba za Nišavski i Toplički okrug i dodao da raste broj zaraženih u privatnim domovima za stare.

Nedimović je rekao da je među novoobolelima od korona virusa u Gerontološkom centru jedan zaposleni, a sedam korisnika, dok je u privatnim domovima za stare u Nišu u poslednjih 48 sati registrovano 20 novih slučajeva.

Kako je rekao, u Nišu je glavno žarište Gerontološki centar jer se, kaže, javljaju novi pacijenti sa tegobama koji su prvobitno bili negativni, kao i da u privatnom domu za stara lica "Eskulap" ima novozaraženih.

"Žarišta su domovi za stara lica, međutim, što se tiče stanovništva broj zaraženih pada i to ide u boljem smeru", rekao je Nedimović.

Komentarišući navode o broju zaraženih u bolnici ''Gornja Toponica'', Nedimović je kazao da su u toj ustanovi zaražena dva pacijenta i šestoro zaposlenih i istakao da se radi o posebnoj ustanovi u kojoj se, kaže, uvek sprovode mere bezbednosti.

''Isto se odnosi i na Dom za odrasle u Blacu. Tamo uspostavljamo potpunu kontrolu, ali brine što u Domu zdravlja Blace i među stanovništvom u poslednjih 48 sati imamo pojačan priliv inficiranih. I to ćemo da rešimo, oni koji su bolesni idu ili u KC Niš ili u privremenu bolnicu'', rekao je Nedimović novinarima u Nišu posle obilaska Dom zdravlja.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track