KORONA DRAMA POZNATE UŽIČKE PORODICE: Panično smo se čuvali korone, a završili razdvojeni u bolnici (FOTO)
Foto: Privatna Arhiva

igra sudbine

KORONA DRAMA POZNATE UŽIČKE PORODICE: Panično smo se čuvali korone, a završili razdvojeni u bolnici (FOTO)

Društvo -

Doktorka iz prijemne službe užičke bolnice Radmila Rada Mitrović (46) sa ćerkicom (14), koja je osmi razred, smeštena je u KBC "Dragiša Mišović", a njen suprug Ljubinko Buba Vulović (69), legenda ovo grada i trener mladih kategorija fudbalera Slobode (69), bori se s teškom upalom pluća u KBC "Zemun". Sve troje su kovid pozitivni, a pored njih je bolestan i Radin brat, koji je, takođe, u zemunskoj bolnici.

foto: Privatna Arhiva

Drama ove porodice počela je pokušajem da se maksimalno zaštiti jer je Rada u bolnici potencijalno izložena riziku.

"Suprug, koji je dosta stariji, maksimalno je disciplinovan. Uostalom, 34 godine je radio u Americi kao trener dece i tamo se naučio disciplini. Maksimalno smo se trudili oko svih mera. Kad na to imate i samo jedno dete, čini mi se da ste u još većem strahu i panici za njega. I tako, bojeći se da ne donesem koronu iz bolnice, rešili smo da bar ćerkicu pošaljemo na Belu zemlju, pored Užica, kod mojih roditelja. Mama i tata su u prizemlju kuće, izolovani naravno, a nju smo poslali na sprat, misleći da je tamo bezbedna. Dovoljno je velika da može da bude sama na spratu, a svakako nije sama u kući", priča za Kurir dr Rada.

foto: Privatna Arhiva

Međutim, onda je iz Beograda došao njen brat sa ćerkom (26), koga je, kako kaže, sve lepo ispitala o kontaktima, simptomima i utvrdila da su epidemiološki čisti. Smestili su se na sprat s njenom ćerkicom. I tri dana kasnije počinje drama.

foto: Privatna Arhiva

"Brat je dobio prve simptome, a moja ćerka ga gleda. Došla sam, odvela je kući, ispostaviće se potom da je zaražena, a tu priču završavamo i suprug i ja - oboje pozitivni. Eto, mnogo sam vodila računa na poslu, a dobih bolest kod kuće. Dobro sam, kao i ćerkica, ali me je sad strah za supruga. A i za brata, koji takođe ima upalu pluća", kaže Rada.

foto: Privatna Arhiva

Bratanici, dodaje, ništa ne fali, a i njeni roditelji su negativni, iako je tata fasovao upalu pluća. Pretpostavljaju da je bratanica, koja radi u jednoj velikoj poslovnoj zgradi u Beogradu, preležala kovid-19 a da to nije ni znala, jer se upravo tu, na samom početku epidemije kod nas, i pojavila korona. Najvažnije je, veli, da niko od njenih kolega nema koronu, što, kako kaže, pokazuje da smo sve dobro radili.

"Ležim u "Mišoviću" i kroz prozor stalno gledam behar i setim se kuće, dvorišta, Bele zemlje, sreće i lepote... I toga da ide Vaskrs, a da nećemo biti zajedno, da smo po bolnicama. A onda pomislim da je najvažnije da ozdravimo, pa će opet biti zajedničkih i lepih trenutaka i praznika. Samo da ozdravimo", veli dr Rada i posebno zahvaljuje dr Snežani Radić iz KBC "Dragiša Mišović", koja se "kao lavica bori za svakog pacijenta".

Noge su mi gorele kao da su na žaru

Dr Rada kaže da je od simptoma imala blagu temperaturu i malaksalost, da joj se samo spavalo. "Ali noge su mi gorele. Imala sam osećaj kao da se peku na žaru, to mi je bio najgore bilo", priča dr Rada.

(Kurir.rs/J. S. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track