ISPOVEST LAZARA, NAJMLAĐEG PACIJENTA NA RESPIRATORU Kada sam se probudio, rekli su mi da je Vaskrs...
Foto: Ana Paunković

Borba za život!

ISPOVEST LAZARA, NAJMLAĐEG PACIJENTA NA RESPIRATORU Kada sam se probudio, rekli su mi da je Vaskrs...

Društvo -

Nekoliko minuta razgovora s lekarima, injekcija i prekid filma... Ne sećam se ničega, nije bilo mesta za strah, tek kada sam skinut s respiratora i kad mi je rečeno da je Uskrs, shvatio sam da je sve baš dugo trajalo.

Ovo u ispovesti kaže Lazar Lazarević (39), pacijent koji se posle grčevite višednevne borbe za život izlečio od korone. Kako nam poverava, ne seća se gotovo ničega.

- Imao sam visoku temperaturu koja nije padala, javio sam se najpre na Infektivnu, a odatle sam došao u bolnicu na Zvezdari. Pošto sam bio loše, prebačen sam u šok-sobu. Lekari su pokušali da me leče prirodnim putem, bez respiratora, ali bio sam sve lošije. Uspavali su me, intubirali. Posle toga se ne sećam ničega - priča Lazar.

Tek kada su ga probudili i rekli da je Vaskrs, shvatio je da je danima bio na respiratoru i koliko je situacija bila ozbiljna.

- Bio sam na ivici, baš je bilo čupavo. Spasla me je organizacija celog sistema. Sve je podređeno pacijentima. Lekari zaštićeni, u opremi, protokoli na mestu - navodi Lazar, inače otac jednog deteta.

Šef je projektnog biroa, radi u kancelariji, pa je jedino, kako kaže, logično da je koronu dobio od supruge koja je lekar opšte prakse i koja je, takođe, uz blaže simptome preležala. Dete, srećom, nije bilo zaraženo.

Borba lekara KBC Zvezdara za život njihovog ujedno najmlađeg pacijenta trajala je punih 11 dana.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track