relaksiranje merA

PONOVO RADE KAFIĆI I RESTORANI: Pogledajte kako je to izgledalo danas, ova stroga pravila važe za ugostiteljske objekte

Društvo -

U okviru ublažavanja mera donetih u cilju sprečavanja širenja virusa korona, od danas ponovo su počeli da rade restorani i kafići.

foto: Zorana Jevtić

Na otvorenom prostoru u baštama biće potrebno držati socijalnu distancu i koristiti zaštitna sredstva, a u zatvorenom prostoru na isti način, uz poštovanje ostalih mera koje su i do sada važile za bilo koji zatvoreni prostor.

1 / 11 Foto: Zorana Jevtić

Stolovi u kafićima i restoranima, i u zatvorenom i na otvorenom, moraju biti postavljeni na najmanjoj udaljenosti od dva metra, kako se ne bi prekršila mera socijalne distance. U suprotnom, mora da bude postavljena barijera od pleksiglasa

Sudeći po beogradskim lokalima, propisane mere zaštite se poštuju, ali gostiju nema kao što je to uobičajeno za ovo doba godine.

foto: Zorana Jevtić

Zaposleni nose maske i rukavice, stolovi su na propisanom odstojanju, a na ulazu u pojedine lokale postavljene su i dezobarijere.

Iako su otvoreni i unutrašnji delovi kafića, građani su uglavnom zauzeli bašte, gde sami ili u društvu uživaju u kafi na prohladnom, ali lepom vremenu.

Gosti su u obavezi da nose maske i rukavice prilikom plaćanja, kada su u kontaktu sa konobarima.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track