UŽIVO KORONA U SRBIJI: 57 NOVIH SLUČAJEVA! 1,03 ODSTO POZITIVNIH! Brnabić najavila promene mera svake nedelje
Foto: Zorana Jevtić, Ana Paunković

PRATITE NA KURIRU NAJNOVIJE INFORMACIJE

UŽIVO KORONA U SRBIJI: 57 NOVIH SLUČAJEVA! 1,03 ODSTO POZITIVNIH! Brnabić najavila promene mera svake nedelje

Društvo -

Samo 1,03 odsto testiranih u poslednjih 24 sata pozitivno na koronu

Nažalost, još 3 preminula

Prvi dan bez policijskog časa

Od sutra kreće javni previz prevoz u Beogradu, za sve građane! Apel: poštujte mere i socijalnu distancu!

NOVI IZVEŠTAJ

foto: covid19.rs

U Republici Srbiji je do 15 časova 7. maja 2020. godine registrovano ukupno 9.848 potvrđenih slučajeva COVID 19. Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 5.521 osobe od kojih je 57 pozitivno, objavljeno je na sajtu Covid19.rs

Do 15 časova u Republici Srbiji testirano je ukupno 122.995 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Hospitalizovano je 1.710 osoba, dok je na respiratoru trenutno 46 pacijenata.

Izlečeno je 2.160 obolelih pacijenata.

U poslednja 24 časa preminule su 3 osobe. Ukupan broj preminulih od početka epidemije je 206.

U poslednja 24 časa procenat pozitivnih u odnosu na broj testiranih na koronavirus je 1,03 odsto.

23.12 - U leskovačkoj bolnici obolelo još sedmoro zaposlenih, a u Domu zdravlja još devetoro, saopšteno je danas na konferenciji za medije.

22.30 - Na Kosovu jedan slučaj zaraženog korona virusom, 28 pacijenata ozdravilo

Nacionalni institut za javno zdravstvo Kosova (NIJZ) je objavio da je danas u zemlji potvrđen samo jedan slučaj sa COVID-19, dok se 28 pacijenata oporavilo.Tokom dana je testirano 229 uzoraka kontakata zaraženih, osoba u karantinu u Studentskom centru i drugih delovima Kosova, čime je ukupan broj testiranja od 8. februara do danas 9.314 osoba, od kojih je pozitivno bilo 861 osoba.

22.08 - U srpskim sredinama na KiM bez novozaraženih

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohihji danas nije zabeležen nijedan novi slučaj korona virusa, pa je ukupan broj zaraženih ostao 110, saopštio je večeras direktor kancelarije za KiM Marko Đurić. On je na svom Instagram profilu istakao da je do sada izlečeno 76 osoba, a devet ih je preminulo. Đurić je naveo da je Kancelarija nabavila i distribuirala lekove za opštine Zvečan, Gnjilane, Vitina i Istok, a da je u Leposaviću uspešno odgovoreno na 159 zahteva za nabavku lekova i hrane.

21.16 - Prvo veče nakon vanrednog stanja beogradske ulice pune ljudi

Prvo veče nakon ukidanja vanrednog stanja i policijskog časa, građani Beograda su iskoristili da se prošetaju ulicama prestonice.

19.37 - U Juri u Leskovcu ukupno zaraženo 35 radnika, na bolničkom lečenju 21

Vršilac dužnosti direktora Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) Leskovac Aleksandra Nikolić iznela je danas konačne podatke za broj obolelih u korejskoj fabrici "Jura", čija je epidemiološka situacija pogoršana poslednjih dana.

19.03 - Nakon ukidanja vanrednog stanja najvažnija je lična odgovornost, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić.

"Naša nova normalost dok se ne pronađe vakscina. Sve mere prevencije i opreza ostaju na snazi, a sada je najvažnija lična odgovornost", kaže premijerka Brnabić.

.

18.43 - Kon: Ko ne mora, neka ne koristi gradski prevoz, naročito stariji od 65 i hronični bolesnici

Snažno preporučujem starijima od 65 godina i hroničnim bolesnicima da izbegavaju korišćenje gradskog prevoza, a ako baš moraju, neka to čine uz zaštitnu opremu, izjavio je danas za TV Pink epidemiolog Predrag Kon.

18.12 - Avio-saobraćaj u Srbiji trebalo bi da krene 18. maja

Još se ne nazire kraj pandemije koronavirusa, ali države širom sveta trude se da vrate život u novu normalu. Međutim , ono što je izvesno je da nas čekaju nova pravila za putovanja, za izlazak i ulazak u druge zemlje.

18.01 - Slike Beograda prvog dana nakon ukidanja policijskog časa

Prvi dan bez policijskog časa i vanrednog stanja izmamio je Beograđane na ulice, a pogodovalo je i lepo vreme. Kafići puni, taksi stanice pune, a automobili parkirani svuda, pa i na autobuskim stajalištima, koja još danas "odmaraju".

17.42 - Loznica osmi dan bez zaraženih koronom

Na teritoriji Grada Loznice od sutra kreće autobuski gradsko-prigradski prevoz u skladu sa instrukcijama koje je lokalna samouprava dobili od republičkog Kriznog štaba.

Za sada će prevoz moći da koriste samo zaposleni građani uz potvrdu o zaposlenju, a u vozilima će biti primenjivane posebne mere na sprečavanju širenja zaraze koronavirusa.

17.20 - Jablanički okrug: Do sada zaraŽene 403 osobe, u Leskovcu 256

U Jablaničkom okrugu od početka epidemije virusom korona do danas ukupno je zaraženo 403 osobe, od čega u Leskovcu 256, Vlasotincu 102, Bojniku 24, Lebanu 17 i Medveđi 4.

Po brojnosti, i dalje su na prvom mestu porodični klasteri, saopštila je direktorka Zavoda za javno zdravlje Leskovac Aleksandra Nikolić dodajući da su na nivou okruga zaražene cele porodice, te da je takvih slučajeva 29.

17.00 - U Despotovcu na korona virus pozitvne 33 osobe

Direktor Doma zdravlja u Despotovcu Dejan Milošević, izjavio je danas da je u toj opštini, na korna virus testirano 186 osoba, 33 je pozitivno, 22 izlečeno, četvoro umrlo a sedmoro na lečenju u Beogradu.

U Despotvcu su na virus pozitivne samo dve sobe, a ostale su u selim, najviš, deset u Velikom Popoviću, u Jelovcu pet, Jasenovu četiri... a, kako je rekao, "novo žarište je u selu Bogava", objavljeno je na zvaničnom sajtu te opštine. Milošević je kazao da pozitivnih na korna virus nema među zaposlenima u Domu zdravlja i Stacionaru i Domu za stara lica u Despotovcu.

16.51 - Đorđević: Sve manje pozitivnih na Covid, mere i dalje važe

U gerontološkim centrima u Srbiji sve je manje korisnika kod kojih je test na korona virus poslednjih dana bio pozitivan, a sve mere koje su važile u vreme vanrednog stanja neće još uvek biti stavljene van snage u ustanovama socijalne zaštite, kaže ministar rada Zoran Đorđević.

Ministar ističe da bi redovna situacija bez novih zaraženih mogla da se očekuje u naredne dve nedelje. Poslednji podaci resornog ministarstva pokazuju da je u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, prisustvo virusa COVID - 19 potvrđeno kod 264 korisnika i 73 zaposljnih. Izlečeno je 398 korisnika i 124 zaposlenih.

16.14 Kraj epidemije se nazire i u Rasinskom okrugu

Na području Rasinskog upravnog okruga do danas od korona virusa ukupno su obolele 344 osobe, što je za tri više u odnosu na jučerašnji dan. Najviše zaraženih je iz Kruševca – 258, iz Aleksandrovac 41, Varvarina 27, Ćićevca 9, Trstenika 6 i iz Brusa 3. U odnosu na juče izlečeno je 20 bolesnika, odnosno ukupno do sada od početka epidemije 192.

U privremenoj Kovid bolnici, u Hali sportova u Kruševcu, sada se nalazi 18 bolesnika sa lakšom kliničkom slikom virusa Kovid 19. Redovno se vrše testiranja ovih pacijenata i očekuje se povećanje broja izlečenih i njihovo otpuštanje kućama. Prvi put posle 23. aprila zabeležen je jedan novi slučaj zaraženosti u Varvarinu, što je ukupno 27 bolesnika. U ostalim opštinama Rasinskog okruga broj zaraženih je ostao isti.

Ovi podaci ukazuju na tendenciju poboljšanja epidemiološke situacije, jer su u poslednja tri dana registrovana četiri nova slučaja oboljevanja u ovom delu Srbije, a poslednja četiri novozaražena su iz Kruševca. Od početka epidemije ukupno je izlečeno 172 ljudi, a preminulo je 30 osoba.

14.26 - Trojica vozača iz Vranja pozitivni na koronu

Trojica vozača jednog vranjskog prevoznika pozitivna su na korona virus i oni su hospitalizovani, potvrđeno je Kuriru u Zavodu za javno zdravlje u Vranju.

14.06 - Nove odluke Vlade Srbije!

Vlada Republike Srbije donela je da odluku da su svi građani i privrednici, sve vreme trajanja opasnosti od širenja zarazne bolesti COVID-19, u obavezi da se pridržavaju zaštitnih mera.

13.13 - Peta žrtva korone u Gornjem Milanovcu

Na području milanovačke opštine preminulo je još jedno lice zaraženo korona virusom. Prema pristiglim rezultatima kod još dva Milanovčanina potvrđeno je prisustvo korona virusa, dok su rezultati tri kontrolna testa negativni.

12.22 - U Kraljevu još četiri pozitivna pacijenta

Od 74 uzoraka testiranih prethodnog dana u kraljevačkom Veterinarskom specijalističkom institutu, četiri su pozitivna na virus Covid-19, tako da su u Kraljevu, od početka epidemije koronavirusa, ukupno zaražene 43 osobe.

12.00 - Nestorović opet šokirao: Korona izvršava samoubistvo

Pulmolog Branimir Nestorović je šokirao javnost izjavom da "svi treba da se zarazimo koronom", a od tog stava ne odustaje, iako ne nailazi na istomišljenike među kolegama lekarima.

11.23 - I Novi Pazar bez novoobolelih

Zavod za javno zdravlje u Novom Pazaru saopštio je da je na dašnji dan ukupan broj osoba u tom gradu kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona nepromenjen u odnosu na juče i iznosi 91. Iz privremene kovid bolnice danas je otpušten jedan pacijent. Ukupno su otpuštena 52 pacijenta.

11.04 - Sjajne vesti i iz Užica

Od poslednjeg izveštaja do danas testirano je još 100 osoba sa područja Zlatiborskog okruga od kojih nijedna nije pozitivna na novi korona virus. Od početka epidemije do danas testirano je 1.961 osoba a ukupno je potvrđeno 151 slučaj infekcije novim korona virusom - saopšteno je danas iz Zavoda za javno zdravlje Užice.

10.02 - U Čačku od 55 pristiglih rezultata, SVI NEGATIVNI!

Od 77 uzoraka iz Čačka koji su poslati prethodnog dana, stigli su rezultati za 55 i svi su negativni. Očekuje se da tokom dana pristignu rezultati za još 22 uzorka, a jutros je poslato 57 na analizu.

9.35 - Evo šta dr Janković ima da kaže roditeljima, ali i svim građanima Srbije

Imunolog i član Kriznog štaba dr Srđa Janković rekao je da se život postepeno vraća u normalu, ali da je rano da kažemo "Gotovo je" u borbi sa koronom.

8.14 - Jutros u 5 završen poslednji policijski čas!

U Srbiji je jutros u pet sati završen poslednji policijski čas, koji je u okviru vanrednog stanja bio uveden u borbi protiv širenja novog korona virusa. Skupština Srbije sinoć je ukinula vanredno stanje, uvedeno 15. marta, pa više neće biti zabrana kretanja, ali na snazi ostaju i dalje pojedine mere zaštite kako bi se smanjila mogućnost širenja korona virusa.

8.11 - KiM:Za poslednja 24 sata zaraženo 4, izlečena 43 pacijenta

Nacionalni institut za javno zdravlje u Prištini saopštio je u sredu uveče da su registrovana četiri nova slučaja infekcije Covid-19 na KiM, čime je ukupan broj porastao na 860 zaraženih. Prema izveštaju Instituta, juče su testirana ukupno 324 uzorka, od čega su pozitivne bile četiri osobe. Pozitivni slučajevi su iz kontakata, prenosi Kosovo onlajn. Institut navodi i da su juče izlečena 43 pacijenta, pa je ukupan broj oporavljenih do sada 533. Od 8. februara na virus SARS-CoV-2 testirano je ukupno 9.085 sumnjivih uzoraka, od kojih ukupno 860 slučajeva pozitivnih, dok je zabeleženo 26 smrtnih slučajeva.

8.03 - Čitajte u Kuriru: Još jedna sporna izjava dr Nestorovića

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track