KON OBJAVIO NAJLEPŠU VEST OD POČETKA KORONE: Očekujemo da od naredne nedelje nema više umrlih zbog virusa
Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

borba protiv korone

KON OBJAVIO NAJLEPŠU VEST OD POČETKA KORONE: Očekujemo da od naredne nedelje nema više umrlih zbog virusa

Društvo -

Epidemiolog Predrag Kon rekao je danas da se broj obolelih od korona virusa u Srbiji postepeno smanjuje, a da se tokom predstojeće, desete nedelje zdravstvene krize, očekuje da prestanu da se dešavaju smrtni slučajevi izazvani bolešću COVID-19.

On je rekao da se sledeće sedmice takođe očekuje da broj novozaraženih padne ispod jedan odsto testiranih, a da se tek od juna očekuje pretanak detektovanja zaraženih korona virusom.

"Virus je i dalje u cirkulaciji... Od 12. nedelje očekujemo da broj zaraženih padne ispod 0,5 odsto od svih testiranih", rekao je Kon za N1 i ocenio da ;je opasnost od inficiranja 30 puta niži nego tokom perioda Uskrsa.

Kon je naveo da će nakon otvaranja aerodroma i međunarodnog saobraćaja doneti novi pravilnici koji će odrediti na koji način građani mogu samostalno da se testiraju na prisustvo korona virusa, i po kojoj ceni.

Kon je potvrdio da je on na fotografiji objavljenoj na društvenim mrežama, kako sedi u kafeu sa spuštenom zaštitnom maskom, ali je objasnio da je razmak između stolova bio dva metra, da je poštovao sve preporuke, a da je masku skidao samo kada je pio kafu.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track