MUP DANAS OTVARA ŠALTERE: Po pasoš i vozačku morate s maskom
Foto: Marina Lopičić

nova pravila

MUP DANAS OTVARA ŠALTERE: Po pasoš i vozačku morate s maskom

Društvo -

Šalteri u policijskim upravama i stanicama na kojima građani mogu podneti zahteve za izdavanje ličnih dokumenata i obaviti druge poslove u nadležnosti Ministarstva unutrašnjih poslova počeće da rade danas, najavilo je to ministarstvo.

Građani će u policijskim upravama i stanicama morati da poštuju propisane mere zdravstvene zaštite, a na šalterima će moći da prijave prebivalište i boravište, podnesu zahtev za izdavanje lične karte, pasoša, vozačke dozvole, registraciju vozila, oružja, državljanstvo, i da podignu ta dokumenta.

MUP preporučuje građanima da zahteve za prvu registraciju i promenu vlasništva vozila, promenu podataka upisanih na saobraćajnoj dozvoli i druge šalju preporučenom poštom, dok će se registracione nalepnice do 1. jula izdavati isključivo na tehničkom pregledu vozila. Lična dokumenta kojima je istekao rok za vreme vanrednog stanja važiće do okončanja postupaka i donošenja odluka po zahtevima koji budu podneti u roku od 30 dana od prestanka vanrednog stanja. Zakazivanje termina za podnošenje zahteva za ličnu kartu i pasoš, kao i prijava prebivališta za novorođeno dete mogu se obaviti elektronski.

Od danas rad sa strankama na šalterima počinje i Agencija za privredne registre.

Kurir.rs

Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja