Odgovor NIS-a na krizu: Očuvanje ključnih investicija i dalji razvoj
Foto: Promo

Odgovor NIS-a na krizu: Očuvanje ključnih investicija i dalji razvoj

Društvo -

U uslovima krize u naftnom sektoru prioriteti NIS-a biće očuvanje stabilnosti na domaćem tržištu naftnih derivata i nastavak ulaganja u ključne razvojne projekte, navodi se na sajtu NIS-a.

Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a, naveo je da je kompanija sprovela odlučne operativne i finansijske mere kako bi se suočila sa novonastalim okolnostima.

“Velikim naporima svih zaposlenih očuvane su stabilna proizvodnja, prerada i distribucija naftnih derivata. Sada idemo dalje i nastavljamo rad na ključnim investicionim projektima koji garantuju dalji razvoj i stabilnu budućnost naše kompanije. Tu, pre svega, mislim na Duboku preradu u Rafineriji nafte Pančevo i izgradnju Termoelektrane-toplane Pančevo. Svesni smo da uspeh ovih ulaganja i svih najavljenih mera zavisi od ljudi koji rade na njihovoj realizaciji. Zbog toga će nam prioritet biti i socijalna stabilnost naših zaposlenih, čiji je požrtvovani rad u nimalo lakim okolnostima naša inspiracija i garant da će NIS uspešno prevazići i ovaj izazovni period“, rekao je Tjurdenjev.

Kompanija navodi i da zbog pada cena nafte i drastičnog smanjenja potražnje za naftnim derivatima usled pandemije COVID-19, globalna naftna industrija radi u izuzetno nepovoljnim okolnostima, te da su se negativni trendovi očekivano odrazili i na finansijske rezultate NIS-a.

Nepovoljne makroekonomske okolnosti nastavljene su i tokom drugog kvartala ove godine, tako da je NIS usvojio paket mera zarad očuvanja stabilnosti kompanije među kojima su smanjenje operativnih i administrativnih troškova, prioritetizacija investicija uz odlučan nastavak realizacije ključnih razvojnih ulaganja i povećanje operativne efikasnosti u svim segmentima poslovanja. Takođe, NIS je uskladio svoju politiku u oblasti sponzorstava i donacija sa trenutnim okolnostima.

Od posebnog značaja za kompaniju ostaje očuvanje socijalne sigurnosti zaposlenih, odnosno redovna isplata zarada u punom iznosu, kao i očuvanje adekvatne dividendne politike, naveli su iz NIS-a.

NIS ostaje jedan od ključnih garanata energetske stabilnosti Republike Srbije. Kompanija je očuvala zarade zaposlenih i, oslonivši se na sopstvene resurse, ostvarila uštede koje omogućavaju kontinuitet poslovanja, navodi se u tekstu objavljenom na sajtu kompanije https://www.nis.eu/news/fokusi-nis-a-ocuvanje-kljucnih-investicija-i-dalji-razvoj-kompanije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track