PSEĆA MAFIJA SA BALKANA OKREĆE MILIJARDE: Nestanak Nikite i Groma iz Iriga pokrenuo lavinu pitanja
Foto: Facebook / Mišo Vujović

nestali

PSEĆA MAFIJA SA BALKANA OKREĆE MILIJARDE: Nestanak Nikite i Groma iz Iriga pokrenuo lavinu pitanja

Društvo -

"Nestanak Nikite i Groma, naročito nakon pisanja “Kurira” izazvao je burne reakcije građana od kojih sam dobio informaciju da su to dvoje štenadi moguće žrtve psećeg trafikinga odnosno kinološka mafije. Tragično je što Grom ima displaziju kukova i konstantno je na terapiji dok je Nikita sterilisana" - piše Mišo Vujović, vlasnik ovih pasa, a u svom osvrtu dotiče se ove teme koja je više puta bila obrađivanja u medijima.

Kako tvrdi “Dojče vele” u filmu "Pseća mafija sa Balkana", oni kroz ovaj "biznis" okreću milijarde. Najviše krijumčara psima dolazi iz Srbije i Rumunije, s tim što Rumuni u velikom broju trguju psima lutalicama, navodi se u tekstu Dojče Velea. U filmu je snimljeno hapšenje troje građana Srbije koji su pokušali da preko oglasa prodaju štene maltezera starog nekoliko meseci.

"Pseća mafija je veoma povezana i veoma se brzo izgubljeni ili ukradeni štenci prebacuju na bezbedniju lokaciju, poslala mi je poruku ovdašnja aktivistkinja za zaštitu životinja. Javilo mi se na desetine ljudi, iz raznih delova Srbije, čiji su kućni ljubimci netragom nestali" - piše Vujović.

Nikita i Grom su, kako tvrdi, 12. maja pronađeni na jednom imanju, nakon dojave vlasnika policiji, da mu je dvoje štenadi, noć ranije, ušlo u dvorište i počinilo štetu, podavivši nekoliko pari živine. Policija obaveštava opštinskog komunalnog inspektora. Navodno, kako tvrdi, celokupna procedura se odvija bez ikakvih pisanih tragova.

On tvrdi da je tražio nalog po kome je postupano, Zapisnik o preuzimanju životinja, izveštaj o njihovom nestanku, ali da mu je rečeno da su psi tokom te akcije pobegli.

"Od tog trenutka ih niko u Irigu nije video. Kao da su u zemlju propali".

On tvrdi da je nerazjašnjena i uloga JP Komunalca iz kog se niko nije oglašavao.

Jedini pisani tragovi postoje u iriškoj policijskoj stanici

U Irigu je nakon pisanja “Kurira” nastalo vanredno stanje, čak se i aktuelni predsednik opštine dao u potragu, ali bez rezultata, tvrdi Vujović.

Podnete su krivične prijave za zloupotrebu službenog položaja, ipak rešenje je da “ pošteni” nalazač pusti pse i dobije nagradu, zaključuje on.

Kurir.rs/Mišo Vujović/Dojče Vele

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track