Najnovije vesti

POKLON LEKARSKOG TIMA IZ KINE: Vojno zdravstvo Srbije dobilo vredan aparat za lečenje plućnih bolesti (FOTO)
Foto: Ministarstvo odbrane

KORIŠĆEN U VUHANU

POKLON LEKARSKOG TIMA IZ KINE: Vojno zdravstvo Srbije dobilo vredan aparat za lečenje plućnih bolesti (FOTO)

Društvo

Uprava za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane Srbije dobila je danas aparat za uklanjanje sekreta iz disajnih puteva od članova lekarskog tima iz Kine angažovanih na pružanju pomoći u toku epidemije Covid-19.

"Ovim aparatom postignuti su veoma dobri rezultati u Kini i nadamo se da će pomoći u što bržem ozdravljenju teže obolelih pacijenata u Srbiji", rekao je član lekarskog tima iz Kine Peng Džićiang.

Aparat je proizvela kineska kompanija i korišćen je u Vuhanu i u vojnim bolnicama u kojima su bili pacijenti s teškom kliničkom slikom.

foto: Ministarstvo odbrane

Načelnik Uprave za vojno zdravstvo general-major Uglješa Jovičić zahvalio je u na donaciji i poručio da im je kineski tim lekara sve vreme pomagao ne samo savetima, predavanjima, ne samo u stručnom smislu već i materijalnom.

Načelnik VMA pukovnik Miroslav Vukosavljević, rekao je da oni do sada nisu imali takav aparat, te da će on biti izuzetno koristan za sve pacijente koji budu imali problema, ne samo s kovid infekcijom, već i ostalim bolestima pluća, ali i za pacijente na intenzivnoj nezi.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...