GABRIJEL OPERISAN U ČUVENOJ PARISKOJ BOLNICI: Povrede bile teže nego što se mislilo, sledeći dan presudan za njegov vid
Ilustracija, Foto: Shutterstock

DEČAK SRPSKOG POREKLA TEŠKO PRETUČEN u parizu

GABRIJEL OPERISAN U ČUVENOJ PARISKOJ BOLNICI: Povrede bile teže nego što se mislilo, sledeći dan presudan za njegov vid

Društvo -

PARIZ - Četrnaestogodišnji dečak iz Srbije G. Đ, koji je pretučen prilikom privođenja u predgrađu Pariza operisan je u čuvenoj bolnici Necker u Parizu, koja je specijalizovana za decu, prenosi portal "Svi Srbi u Parizu".

Kako je rečeno iz porodice dečaka, lekari su procenjivali da će operacija trajati sat i po, ali je trajala puna tri sata zbog složenosti intervencije. Povrede oka su bile veće nego što se mislilo, pa je tim lekara morao da dopre do oka preko obraza dečaka, umesto preko usne duplje.

Operacija je izvedena uspešno i dečak je posle operacije mogao da vidi na povređeno oko.

Portal navodi da su naredna 24h ipak presudna za dečaka i da će mu lekari na svaka dva sata kontrolisati vid. Ako ne bude nikakvih promena, oko će mu biti spaseno, uprkos metalnoj pločici i dva ožiljka koji će mu ostati.

Portal podseća da je u noći između 25. i 26. maja Brigada za borbu protiv kriminala u mestu Bondi uhapsila G. Đ. starog 14 godina i privela ga u policijsku stanicu. Porodica ga je pronašla u bolnici sa povredama glave i lica, a dečaku su bila izbijena tri zuba.

Ovaj događaj privukao je veliku pažnju javnosti i zbog trenutnih događaja u SAD, gde traju portesti zbog smrti Afroamerikanca Džordža Flojda tokom privođenja, pa francuski novinari prave paralelu između ova dva slučaja, dodaje pariski portal.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track