AKO IDETE NA LETOVANJE U GRČKU OVO MORATE ZNATI: Srpki državljani mogu preko OVA 3 PRELAZA
Foto: Profimedia

otvoren i atinski aerodrom

AKO IDETE NA LETOVANJE U GRČKU OVO MORATE ZNATI: Srpki državljani mogu preko OVA 3 PRELAZA

Društvo -

Državljani Srbije mogu kopnenim putem da uđu u Grčku na tri granična prelaza na grčko-bugarskoj granici, među kojima je i prelaz Promahoras na koji srpski državljani već ulaze od večeri 15. juna, kaže ambasador Srbije u Atini Dušan Spasojević.

On je rekao da je za ulazak srpskih državljana otvoren i atinski aerodrom, a da još nisu planirani letovi za aerodrom u Solunu.

Spasojević kaže da je moguće da na kopnenom ulazu u Grčku, na grčko- bugarskoj granici, srpski državljani budu podvrgnuti nasumičnim testiranjima na korona virus, slučajanim uzorkom tako da, objašnjava, neće svi biti testirani, nego samo pojedini putnici.

"Svi popunjavaju obrazac u kome su obavezni da navedu adresu u Grčkoj i nakon testiranja idu u samoizolaciju kada su već ušli u Grčku. Svakako neće biti na graničnom prelazu 24 sata", rekao je Spasojević.

Kako je naveo, na aerodromu u Atini za sada se primenjuje praksa da se svi putnici testiraju, uz obavezu da budu u samoizolaciji 24 sata dok ne prime rezultat testa.

Spasojević je napomenuo da je Srbija jedina zemlja koja nije članica EU i Šengenskog sporazuam čiji državljani mogu da uđu u Grčku.

Podsetio je na dogovor zvaničnika Srbije, Grčke i Bugarske da se otvore granice između tri zemlje, a da je u slučaju Srbije i Grčke dogovor potvrđen prošlog petka u Atini.

Ambasador navodi da je Grčka odlučila da ne otvara granice ni sa jednom drugom zmeljom osim Bugarske i da grčke granice sa Albanijom, Severnom Makedonijom i Turskom ostaju zatvorene do daljeg.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track