POSAO ZA 100 MLADIH LEKARA I 200 SESTARA: Ovo je ostvarenje sna svakog mladog doktora
Foto: Shutterstock

Zasluženo

POSAO ZA 100 MLADIH LEKARA I 200 SESTARA: Ovo je ostvarenje sna svakog mladog doktora

Društvo -

Odgovornost Zdravstvenom sistemu, koji radi 24 sata, 365 dana u godini, ovo je veliko pojačanje, poručio je ministar zdravlja Lončar

Najbolji diplomci medicinskih fakulteta, njih 100, kao i 200 medicinskih sestara i tehničara koji su školu završili sa najboljim uspehom, dobili su posao u zdravstvenim ustanovama širom zemlje, dok je najveći broj njih zaposlen u Kliničkom centru Srbije.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da je odsad na njima velika odgovornost.

- Ovo je veliko pojačanje za zdravstveni sistem, koji radi 24 sata, 365 dana u godini. Na ovim mladim ljudima je velika odgovornost da brinu o zdravlju svih građana Srbije. Svi medicinski fakulteti izabrali su najbolje diplomce, koji su dobili posao, specijalizaciju i država im plaća doktorske studije - rekao je Lončar.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Marina Lopičić

David Šarenac završio je Medicinski fakultet u Beogradu sa prosečnom ocenom 10 i posao je dobio na Klinici za kardiologiju KCS, a želja mu je da se bavi interventnom kardiologijom.

- Ovo je ostvarenje sna svakog mladog doktora, jer smo odmah nakon završenog fakulteta i odrađenog pripravničkog staža i položenog stručnog ispita dobili šansu da krenemo da radimo. Sada sledi dalje usavršavanje - rekao je Šarenac.

Dr Jelena Šubarić posao je dobila u Zavodu za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici, a specijalizacija joj je epidemiologija: - Znamo da je epidemiologija bila potrebna i ranije, a to se naročito pokazalo sada u ovoj pandemiji. Ona pruža veliku mogućnost za naučnoistraživački rad jer je povezana sa svim granama medicine. Zapošljavanjem je omogućeno mladim lekarima da odlučnije koračaju kroz život, a mladim studentima da vredno uče i marljivo rade na sebi.

Najviše diplomaca zaposleno je sa Medicinskog fakulteta u Beogradu.

Kurir / J. P.

Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track