NIJEDAN POZITIVAN SRBIN NA LETOVANJU U GRČKOJ! Sve manje naših turista ide na testiranje
Foto: Profimedia

NA GRANICI SE ČEKA POLA SATA - SAT

NIJEDAN POZITIVAN SRBIN NA LETOVANJU U GRČKOJ! Sve manje naših turista ide na testiranje

Društvo -

Srpske turiste u Grčkoj sve manje testiraju na korona virus i od polovine juna, kada je ta zemlja otvorila prelaz Promahonas na bugarsko-grčkoj granici za naše građane, nije bilo pozitivnih slučajeva, rečeno je Tanjugu u grčkoj agenciji Nikana travel.

Iva Milić iz te agencija, čije sedište u Potosu na Tasosu, kaže da se prvih dana, od 15. juna, testiralo u proseku između pet i 10 vozila, dok je taj broj sada sve manji.

Na prelazu Promahonas, koji je za sada jedini otvoren za srpske turiste, čeka se između pola sata i sat i po vremena, navodi Milić i dodaje da je to uobičajeno.

"Pre četiri ili pet dana sam došla ovde i nikoga u kombiju nisu testirali na granici, niti automobile koji su bili ispred ili iza nas".

Milić dodaje da je na prelazu Promahonas od 15. juna otkriveno petoro turista sa koronom, ali da to nisu bili turisti iz Srbije.

Zaraženi turisti se sada nalaze u kovid hotelima, gde će biti u izolaciji dve nedelje nakon čega će im se ponovo raditi test.

U Grčkoj, kaže, još nema većeg broja turista i najviše ljudi iz Srbije je na Halkidikiju i ostrvu Tasos odnosno severnom delu primorja.

Milić je rekla da je povećano interesovanje turista iz Srbije za dolazak u julu i avgustu, pošto je najveći broj onih koji dolaze u Grčku na letovanje čekao da vidi kako će se situacija odvijati po pitanju korone.

"Sitaucija se polako popravlja, još nisu pune plaže i očekujemo od 1. jula veći broj turista".

Milić kaže da se očekuje od 1. jula i otvaranje prelaza Evzoni, na grčko-makedonskoj granici, kojim će moći da dolaze naši turisti.

Za sada se turisti preko Evzonija mogu vratiti kroz Severnu Makedoniju u Srbiju, uz maksimalno zadržavanje od pet sati u Severnoj Makedoniji.

"U kafićima i restoranima svi nose maske i rukavice. Na ulazu postoje sredstva za dezinfekciju koje svi gosti moraju da koriste, kao i u hotelima i privatnom smestaju. Još nisu postavljeni svi bič barovi, nije toliko zgusnuto kao ranije, pošto se poštuje propisani razmak", kaže Milić.

Kada su u pitanju cene, Milić navodi da su vlasnici smeštajnih kapaciteta u Grčkoj dali popuste do 30 odsto za kraj juna i početak jula, ali da su cene počele i da skaču pošto je sada veliko interesovanje.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track